Tottenham krijgt Cillessen tóch klein en blijft in CL

11 december 2018, 22:58

De uitstekend keepende Jasper Cillessen leek lang verantwoordelijk te worden voor de uitschakeling van Tottenham Hotspur in de Champions League. Dankzij Cillessen hield FC Barcelona de 1-0 voorsprong tot aan de slotfase vast. Maar na meerdere goede reddingen moest Cillessen alsnog buigen en bepaalden de Engelsen de eindstand op 1-1. Dat was voldoende voor overwintering in het miljardenbal. Ook dankzij PSV, dat Internazionale op een gelijkspel hield (1-1).

Cillessen had een basisplaats, omdat Ernesto Valverde enkele basisspelers rust gaf. Dat betekende dat Marc-André Ter Stegen op de bank zat. Valverde hield ook Lionel Messi buiten de basis, terwijl Luis Suárez helemaal niet tot de selectie behoorde. Onder meer Thomas Vermaelen, Carles Alena, Munir El Haddadi en dus Cillessen kregen speeltijd bij Barça, dat nergens meer voor speelde.

Desondanks deed het zijn sportieve plicht en kwam al snel op voorsprong. Ousmane Dembele, die deze week weer in opspraak raakte vanwege te laat komen op de training, legde Kyle Walker-Peters in de luren. De Fransman nam de bal af van de veel te laks opbouwende verdediger. Dembele gooide er een machtige sprint uit, kapte nog eens een verdediger uit en gaf Hugo Lloris het nakijken.

Cillessen

Cillessen onderscheidde zich toen Heung-Min Son voor hem opdook. Met een goede redding voorkwam de doelman van het Nederlands elftal de Engelse gelijkmaker. Barcelona had pech dat vlak voor rust een schot van Philippe Coutinho op de paal belandde.  

Tottenham probeerde het tempo in de tweede helft op te schroeven, maar kreeg maar moeizaam een voet aan de grond in Camp Nou. Bij de grootste kansen stond Cillessen telkens in de weg. Christian Eriksen schoot van dichtbij recht op de Nederlander af. De mooiste redding van Cillessen was een knappe reflex op een kopbal van Lucas Moura. De aanvaller van Tottenham had de gelijkmaker voor het inkoppen, maar met een geweldige save haalde Cillessen de bal van de lijn.

In de slotfase moest Cillessen zich toch gewonnen geven, zonder dat hij er wat aan kon doen. Tottenham maakte in de 85ste minuut de gelijkmaker. Op aangeven van Harry Kane schoot Moura nu wél raak. Ditmaal de poging onhoudbaar voor Moura, die Tottenham Hotspur daarmee naar de knock-outfase loodste.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen