Liverpool redt het tegen Napoli en gaat met PSG door

11 december 2018, 23:08

Liverpool en Paris Saint-Germain voegen zich bij de laatste zestien van de Champions League. De Engelsen hadden dinsdag tegen Napoli uiteindelijk genoeg aan een vroege treffer van Mohamed Salah (1-0), terwijl PSG met 1-3 won van Rode Ster Belgrado. Voor Napoli rest na de winterstop de Europa League, Rode Ster is klaar in Europa.

Liverpool – Napoli 1-0

Na een dreigend begin van Napoli herpakte Liverpool zich al snel voor eigen publiek. Het won de meeste duels en ging gretig op zoek naar de voorsprong die het zo nodig had. Het moest winnen met 1-0 of – bij minimaal één goal van Napoli – met twee doelpunten verschil. Tien minuten voor rust kwam het verdiend op voorsprong via Mohamed Salah. De Egyptische dribbelaar, die afgelopen weekend een hattrick maakte tegen Bournemouth, schoof de bal in de verre hoek na een schitterende individuele actie. De Italiaanse defensie had duidelijk geen grip op Salah en was daardoor erg kwetsbaar aan de linkerkant.

Met een stand van 1-0 lag de bal weer bij Napoli, vanwege het betere doelsaldo van Liverpool. Maar Dries Mertens, die een spijkerharde tackle van Virgil van Dijk kreeg te verduren, en zijn ploeggenoten hadden duidelijk last van de zenuwen en kwamen niet echt in hun spel. Het waren de Engelsen die via Salah en Sadio Mané de beste kansen kregen om het te beslissen. In de slotfase hield Anfield nog even zijn adem in, toen invaller Arkadiusz Milik een enorme kans kreeg op de 1-1. Maar het was doelman Alison Becker die een drama voorkwam voor Liverpool en alle trouwe supporters.

Rode Ster Belgrado – PSG 1-4

Ook Paris Saint-Germain is zeker van de volgende ronde. Dankzij een overtuigende overwinning op Rode Ster is het ook groepshoofd geworden van poule C. Voor de pauze vonden de Fransen al tot twee keer toe het net, via Edison Cavani en Neymar. Toch leek het plotseling nog spannend te worden toen Marko Gobelji? na rust de aansluitingstreffer maakte. Zoals verwacht bleek het kwaliteitsverschil echter te groot. Door doelpunten van Marquinhos en Kylian Mbappé liep PSG uiteindelijk weg van Rode Ster en bepaalde het de eindstand op 1-4.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen