Gisteren gemist: PSV pakt punt in Milaan, Cillessen blinkt uit

12 december 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 11 december.

PSV frustreert Inter en besluit CL-campagne met punt in Milaan

Op bezoek bij Internazionale heeft PSV dankzij een 1-1 gelijkspel met opgeheven hoofd én met een resultaat de Champions League verlaten. De Eindhovenaren kwamen dankzij een uitstekend doelpunt van Hirving Lozano na een kwartier spelen op voorsprong, hielden vervolgens lang stand, maar zagen dat de Argentijnse superspits Mauro Icardi al koppend voor de gelijkmaker zorgde. Zo besluit PSV de Europese campagne met twee punten en kan het zich volledig op de competitie richten.

Tottenham krijgt Cillessen tóch klein en blijft in CL

De uitstekend keepende Jasper Cillessen leek lang verantwoordelijk te worden voor de uitschakeling van Tottenham Hotspur in de Champions League. Dankzij Cillessen hield FC Barcelona de 1-0 voorsprong tot aan de slotfase vast. Maar na meerdere goede reddingen moest Cillessen alsnog buigen en bepaalden de Engelsen de eindstand op 1-1. Dat was voldoende voor overwintering in het miljardenbal. Met dank ook aan PSV, dat Internazionale op een gelijkspel hield (1-1).

Liverpool redt het tegen Napoli en gaat met PSG door

Liverpool en Paris Saint-Germain voegen zich bij de laatste zestien van de Champions League. De Engelsen hadden dinsdag tegen Napoli uiteindelijk genoeg aan een vroege treffer van Mohamed Salah (1-0), terwijl PSG met 1-3 won van Rode Ster Belgrado. Voor Napoli rest na de winterstop de Europa League, Rode Ster is klaar in Europa.

'ADO Den Haag valt spoedig weer in Chinese handen'

ADO Den Haag is spoedig weer in Chinese handen. United Vansen (UVS) krijgt binnenkort de aandelen terug, weet Voetbal International. De Chinezen maken nog voor de jaarwisseling de laatste 1,8 miljoen euro over. Als die transactie is voltooid, heeft voorman Hui Wang de controle over ADO Den Haag terug.

LA Galaxy en Zlatan krijgen Nederlander als algemeen directeur

Los Angeles Galaxy krijgt een Nederlander als algemeen directeur. Dennis te Kloese komt over van de Mexicaanse voetbalbond en krijgt meteen de leiding in de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen