Olympique Lyon sneeuwt niet onder in Kiev en gaat door

12 december 2018, 23:48   Bijgewerkt: 13 december 2018, 00:00

Olympique Lyon heeft zich als zestiende en laatste club geplaatst voor de achtste finale van de Champions League. De nummer vier van Frankrijk, met Kenny Tete en Memphis Depay in de basis, moest het cruciale duel met Shakhtar Donetsk onder barre omstandigheden afwerken, maar bleef overeind in de sneeuwstorm van speelstad Kiev.

Shakhtar Donetsk-Olympique Lyon 1-1

Tijdens de verlate aftrap (het veld moest nog sneeuw- en vuurwerkvrij gemaakt worden) stonden de Fransen twee punten voor op Shakhtar, dat zich dus alleen met een overwinning bij de laatste zestien van de Champions League kon scharen. Olympique Lyon was voor rust de bovenliggende partij in het besneeuwde Kiev, maar de Oekraïners presteerden het om met hun enige doelpoging de score te openen. Junior Moraes kreeg een harde voorzet van Ismaily voor zijn voeten, nam de bal keurig mee in de draai en vond de verre hoek: 1-0.

De Fransen moesten nu naar voren en kregen nog voor rust een paar aardige mogelijkheden om de stand weer gelijk te trekken. Memphis Depay schoot echter net naast en Nabil Fekir stuitte op de uitblinkende doelman Andriy Pyatov. Na rust leek Fekir wel succes te hebben, maar zijn treffer werd vanwege buitenspel terecht afgekeurd door arbiter Björn Kuipers.

Fekir liet zich echter niet van de wijs brengen. De spelmaker kreeg de bal van Memphis, legde hem voor zijn linkerbeen en vond de kruising met een prachtig schot: 1-1. Tien minuten voor tijd moest Memphis plaatsmaken voor collega Moussa Dembélé. Vanuit de dug-out zag hij hoe zijn ploeggenoten standhielden: Olympique Lyon gaat op maandag de koker in voor de Champions League-loting.

Manchester City-Hoffenheim 2-1

Hoffenheim mocht bij het ingaan van de laatste speelronde nog stiekem hopen op Europa League-voetbal. De start van de Duitsers mocht er zijn: Aymeric Laporte maakte in het strafschopgebied een onhandige overtreding op Benjamin Hüber en Andrej Kramaric schoot vanaf elf meter raak: 0-1. Manchester City opende daarna het offensief: Gabriel Jesus kopte tegen de paal en Ilkay Gündogan trof de lat met een hard indraaiende penalty. In de extra tijd was het dan toch nog raak: Leroy Sané vond de kruising met een fenomenale vrije trap van grote afstand.

De nummer zeven van de Bundesliga probeerde uit alle macht om zijn eerste Champions League-zege ooit te boeken, maar kreeg enkele messcherpe counters van de thuisploeg om de oren. Raheem Sterling, Leroy Sané en Bernardo Silva konden met zijn drieën het halve veld afsteken, maar pakten het cadeautje niet uit. Even later kwam Sané na een combinatie met Sterling vrij voor de doelman en vond de korte hoek: 2-1. Manchester City trok de voorsprong over de streep en kroonde zichzelf tot groepswinnaar.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen