De tops en flops van de Champions League-avond Ajax

13 december 2018, 12:59

Ajax en Bayern München verzorgden een enerverende Champions League-avond. Toch moesten de Amsterdammers zich tevreden stellen met de tweede plaats, achter Der Rekordmeister. Nu de stofwolken zijn opgetrokken, stellen wij de tops en flops op.

Tops

1. Andre Onana

Dankzij de weergaloze Andre Onana bleef Ajax in de wedstrijd. Onana kwam als winnaar uit de bus toen Bayern met zes man op hem afstormde, maar Robert Lewandowski de bal niet langs de Kameroener kreeg. Hij voorkwam daarmee de 0-2 in de eerste helft en hield Ajax in leven. Nóg knapper was de redding op Lewandowski's kopbal, vlak na de gelijkmaker van Ajax. Onana dook naar rechts, de Pool kopte tegendraads in. In de lucht corrigeerde de doelman zich en kreeg hij zijn hand tegen de bal. In plaats van een nieuwe achterstand, kwam Ajax daarna op voorsprong. Dat terwijl Onana een twijfelgeval was voor dit duel. Ajax had er niet aan moeten denken om met Kostas Lamprou te spelen.

De redding op de kopbal van Lewandowski:

{image[331001][right-half][]}2. Dusan Tadic

Acht goals, vijf assists: zie hier de oogst van Dusan Tadic in de hele Europese campagne (inclusief kwalificatie) voor Ajax. Marc Overmars trok in de zomer de portemonnee voor de Serviër en dat betaalt zich vooral in Europa terug. Ook tegen Bayern München was Tadic een belangrijke kartrekker, zoniet de belangrijkste. Hij scoorde na AEK Athene-uit voor de tweede keer op rij tweemaal.

3. Nabil Fekir

Bekritiseerd omdat hij na het WK niet meer in de juiste vorm zou steken, maar toonde tegen Shakhtar Donetsk aan waarom Liverpool lang achter de middenvelder van Olympique Lyon aan zat. In de sneeuw van Kiev, bij een 1-0 achterstand, roste Nabil Fekir de bal in de kruising. Een doelpunt die miljoenen waard werd, omdat de Fransen dankzij het gelijkspel overwinteren in de Champions League. Namens Lyon: merci, Fekir!

De goal van Fekir:

4. CSKA Moskou

Uitgeschakeld in Europa, maar twee keer winnen van Real Madrid. CSKA Moskou verdient op z'n minst een compliment. De Russen zetten gisteren Real Madrid in Bernabeu voor schut. 0-3 werd het voor CSKA Moskou, dat eerder in Rusland al met 1-0 won van de houder van de Champions League. Ondanks de historische zege in Madrid, eindigde de avond in mineur voor de kampioen van Rusland. Omdat Viktoria Plzen won van AS Roma, greep CSKA naast een ticket voor de Europa League.

Flops

{image[331007][right-half][]}1. Thomas Müller

Een poging tot doodslag op het voetbalveld, zo schandalig hard kwam Thomas Müller in op het hoofd van Nicolas Tagliafico. Deze 29-jarige Duitsers moet zich diep schamen. Benieuwd hoe lang de UEFA Müller gaat schorsen voor deze krankzinnige karatetrap. Misschien dat hij in die tijd welkom is bij de UFC, de Ultimate Fighting Championship.

2. Max Wöber

Domme rode kaart, voor veel te harde tackle op de enkel van Leon Goretzka. Virgil van Dijk kwam er een dag eerder met een vergelijkbare actie nog vanaf met geel, maar Max Wöber terecht niet. De Oostenrijker kreeg in het centrum naast Matthijs de Ligt het vertrouwen van Erik Ten Hag, omdat Daley Blind doorschoof naar het middenveld. Op die positie liet Wöber ook een matige indruk achter. Wat is er dan nog over van het krediet van Ten Hag?

3. Paul Pogba

Hoe kreeg Paul Pogba de bal naast het doel? Helemaal vrij, een paar meter voor de goal van Valencia, diende zich een niet te missen intikker aan. Maar de man van 105 miljoen euro schoot de bal niet eens binnen de palen. Een kleine troost voor de Fransman was dat hij werd afgevlagd voor buitenspel, overigens onterecht. Wat zou José Mourinho gezegd hebben in de kleedkamer?

De misser van Pogba:

{image[330620][right-half][]}4. AEK Athene

De zwakste van allemaal: AEK Athene eindigt de groepsfase met nul punten. Met de staart tussen de benen naar huis, heet dat. De Grieken verloren ook het duel om des keizers baard met Benfica (1-0). Konstantinos Galanopoulos pakte in de slotfase nog een rode kaart mee, en trainer Marinos Ouzounidis werd naar de tribune gestuurd. Lekker bezig! Je vraagt je soms af hoe dit in de Champions League verzeild raakt.

Lees ook: De tops en flops van de Champions League-avond PSV

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen