Vlap blijft groeien bij Heerenveen: "Verdeel mijn energie beter"

13 december 2018, 19:20

Michel Vlap is bezig aan een goede seizoenshelft bij sc Heerenveen. De aanvallende middenvelder heeft al zeven goals gemaakt en stelt dat hij steeds meer begint te wennen aan het Eredivisie-niveau.

Het talent brak vorig seizoen door en is ook dit seizoen sterk bezig. Niet alleen als afmaker, maar ook als aangever. "Ik ben wel vaak betrokken bij een voorassist, maar ik vind dat ik iedere wedstrijd me zelf moet laten zien en daarin moet zijn met een assist of een goal", zegt hij op de clubwebsite. "Ik ben iemand die veel om zich heen kijkt. Als we een positiespelletje doen en je zet er een camera op, dan zie je me veel over mijn schouder kijken. Dat probeer ik ook in de wedstrijd te doen. In het verleden is Johnny Jansen daar heel veel mee bezig geweest. Scannen, kijk om je heen, kijk wat er gebeurt. Ik ben me altijd bewust van mijn directe omgeving."

Met al aardig wat Eredivisie-wedstrijden in de benen voelt Vlap dat het beter gaat. "In het begin vloog ik erin en was na vijf minuten het pijpje leeg en daardoor slordig in de laatste fase. Ik verdeel mijn energie beter en weet wanneer ik de bal niet mag verliezen, of de juiste pass moet geven. Ik zal echter altijd iemand blijven die op zijn gevoel vertrouwt", zegt Vlap, die voor de winterstop in de Eredivisie nog tegen FC Utrecht en NAC Breda speelt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen