Gisteren gemist: geweld in EL en Slop vertrekt bij Ajax

14 december 2018, 00:30   Bijgewerkt: 13 december 2018, 23:59

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 13 december.

Slop neemt na dit seizoen na twintig jaar afscheid van Ajax

Het dienstverband van Jeroen Slop bij Ajax nadert zijn einde. De financieel directeur van de Amsterdamse club kondigt donderdag zijn afscheid aan bij de club. Na gesprekken met de Raad van Commissarissen en algemeen directeur Edwin van der Sar is besloten om het dienstverband te laten eindigen.

Groep H: Eintracht pakt honderd procent score na prachtige goals

Eintracht Frankfurt is erin geslaagd de honderd procent score vast te houden in groep H. De Duitsers bogen een 1-0 achterstand om bij Lazio, dat ook al was geplaatst. Apollon Limassol kan de Europa League met opgeheven hoofd verlaten. De club van Cyprus klopte Olympique Marseille (1-3), dat het toernooi met het schaamrood op de kaken verlaat. Slechts één puntje is de opbrengst van de Fransen.

Groep E: Arsenal en Sporting boeken simpele zeges

In Groep E van de Europa League waren Arsenal en Sporting Portugal te sterk voor de rest en dat is vanavond ook gebleken. Beide topclubs wonnen simpel hun wedstrijden van respectievelijk Qarabag en Vorskla Poltava, waardoor beide clubs op een hoog puntenaantal zijn geëindigd. Arsenal heeft er zestien, het Sporting van Marcel Keizer dertien.

Aboutaleb over uitfans bij Klassieker: "Komt beide clubs goed uit"

Dat er al sinds 2009 geen uitfans aanwezig zijn bij de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord, is volgens Ahmed Aboutaleb een goede zaak voor beide clubs. De burgemeester van Rotterdam denkt dat het de clubs niet slecht uitkomt om geen uitsupporters toe te laten.

Groep F: complete blamage voor AC Milan, dat uitgeschakeld is

Een drama van de bovenste plank voor AC Milan. De in verval geraakte topclub die vorig seizoen nog goed presteerde in Europa moest vanavond niet verliezen bij Olympiakos om plaatsing voor de volgende ronde te bewerkstelligen, maar slaagde daar niet in. De formatie ging met 3-1 ten onder in Griekenland en is uitgespeeld.

Koeman lijdt volgende nederlaag met Fenerbahçe

Erwin Koeman heeft na de pijnlijke competitienederlaag tegen Akhisarspor een nieuw verlies moeten incasseren met Fenerbahçe. Zijn ploeg ging in de Europa League met 1-0 onderuit bij Spartak Trnava. Het had geen consequenties voor Fenerbahçe, dat met Dinamo Zagreb al geplaatst was.

Oostenrijk hijgt Nederland in de nek op coëfficiëntenlijst

De laatste Europese speelronde voor de winterstop is niet goed verlopen voor Nederland. De elfde plaats is nog in handen, maar Oostenrijk hijgt door de Europa League-prestaties behoorlijk in de nek.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen