Musonda wil in januari terug zijn bij spelersgroep Vitesse

14 december 2018 – Charly Musonda hoopt na de winterstop weer beschikbaar te zijn voor Vitesse. De Belg raakte in zijn eerste oefenwedstrijd zwaar geblesseerd aan zijn knie, maar zijn herstel in Londen verloopt voorspoedig. "Zoals de planning nu is, moet ik in de derde week van januari weer fit zijn. Dan zou ik dus na het trainingskamp van Vitesse in Portugal weer aansluiten bij de groep."

Musonda wil in januari terug zijn bij spelersgroep Vitesse

Dat vertelt hij tegenover De Gelderlander. Musonda werd in de slotsecondes van de transfermarkt op huurbasis overgenomen van Chelsea, maar tijdens zijn officieuze debuut tegen Royal Antwerp FC liep hij een zware knieblessure op. "Dat is vervelend, want als topsporter heb je geen geduld", legt hij uit. De 22-jarige Belg, die eerder wellicht nog voor de winterstop hoopte aan te sluiten, werkt in elk geval hard om zo spoedig mogelijk terug te zijn in Arnhem.

"Ik meld me om negen uur 's ochtends op de club. Dan heb ik krachttraining en stabiliteitsoefeningen. Daarna is er lunch en 's middags train ik op het veld. Met bal, zonder bal. Ik ben dan rond vier uur klaar. Het is een pittig programma", aldus de Vitessenaar, over hoe zijn herstel eruit ziet.

gerelateerd