Fenerbahçe benoemt Yanal tot coach, rol Koeman onbekend

14 december 2018, 08:49   Bijgewerkt: 14 december 2018, 12:37

Fenerbahçe heeft een nieuwe hoofdtrainer gevonden: Ersun Yanal is benoemd tot de nieuwe trainer. Wat er met Erwin Koeman gaat gebeuren, is onduidelijk. Zeker is dat de 56-jarige Yanal, die eerder al diverse clubs en het land Turkije onder zijn hoede had, tot het einde van dit seizoen aan het roer staat. Hij heeft namelijk een contract voor anderhalf seizoen getekend.

Fenerbahçe laat weten dat Yanal dit seizoen de verantwoordelijkheid draagt over het eerste team. Het nieuws komt enigszins verrassend, aangezien Fener vorige week nog in een officieel statement liet weten dat Koeman voorlopig 'gewoon' hoofdtrainer zou blijven. Dat blijkt dus niet het geval en dat is gezien de laatste resultaten ergens ook wel weer logisch.

Want waar de start van de Nederlander nog uitstekend was nadat Phillip Cocu werd ontslagen, valt het de laatste weken weer erg tegen. Inmiddels staat de topclub zelfs op de zeventiende plaats in de Turkse Süper Lig en dat is volop in de degradatiezone. Eerder deze week vond Fenerbahçe een akkoord met Cocu over de ontbinding van zijn contract: wat er met Koeman en Chris van der Weerden gaat gebeuren, is nog niet bekend.

Koeman stond uiteindelijk negen wedstrijden aan het roer bij de Turkse topclub. Na een remise tegen Galatasaray volgden zeges op Anderlecht en Alanyaspor. In de resterende zes duels plaatse Koeman zich nog wel voor de volgende ronde van de Europa League, maar werd alleen het nietige Giresunspor verslagen in de beker. De laatste twee duels werden bovendien kansloos verloren (3-0, 1-0).

Yanal is zeer ervaren in Turkije: hij had onder meer Manisaspor, Eski?ehirspor en drie keer Trabzonspor onder zijn hoede. Bij die laatste club was hij het meest recent werkzaam. In zijn eerdere periode bij Fenerbahçe, pakte hij de landstitel. Ook was hij een tijdje bondscoach van de Turken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen