Onana kanshebber 'Speler van het Jaar', Ziyech niet meer

14 december 2018 – Ajax-doelman Andre Onana zit bij de laatste tien genomineerden voor 'Afrikaanse Speler van het Jaar'. Hakim Ziyech, die de vorige schifting nog wel overleefde, is afgevallen en zit niet bij de laatste kanshebbers. Mohamed Salah van Liverpool is zonder twijfel de grote favoriet, gevolgd door bijvoorbeeld Pierre-Emerick Aubameyang, Sadio Mané en Riyad Mahrez.

Onana kanshebber 'Speler van het Jaar', Ziyech niet meer

Dat heeft de CAF bekend gemaakt. Alex Iwobi, Anice Badri, Denis Onyango, Walid Woliman en Medhi Benatia zijn de andere genomineerden. De prijzen worden op 8 januari in de Senegalese hoofdstad Dakar uitgereikt. Bondscoaches en aanvoerders van alle CAF-landen, voetballegendes van het continent en een selecte groep journalisten mogen hun stem uitbrengen voor deze eervolle award.

De nominatie 'Talent van het Jaar' gaat voor Onana overigens niet meer op: Achraf Hakimi, Franck Kessié en Wilfred Ndidi zijn de laatste drie genomineerden in die categorie, waarin de Ajax-doelman dus afviel. Ziyech, die niet bij de laatste selectieronde zit, zat vorig jaar ook al in de eerste groep genomineerden. Destijds ging Salah er ook met die prijs vandoor.

Ajax

gerelateerd