De Gier succesvol in beroep: eis omgezet in voorwaardelijke straf

14 december 2018, 11:01   Bijgewerkt: 14 december 2018, 11:06

Jack de Gier heeft in beroep een lagere straf gekregen dan hij in eerste instantie kreeg. Zijn schorsing van één duel is omgezet in een net zo'n lange schorsing, maar dan voorwaardelijk. En dus zit de oefenmeester, die al vier keer een gele kaart kreeg dit seizoen, 'gewoon' op de bank tegen MVV vrijdagavond.

Dat schrijft De Gelderlander. Hoewel de coach al vaak op de bon ging, is hij wel blij met het experiment van de KNVB. "Door een waarschuwing te geven, kan een scheidsrechter een trainer op zijn plek zetten", stelt hij tegenover hetzelfde medium. "Ik vind dat een prima regel. Vaak werden trainers meteen weggestuurd."

Dat laatste overkwam hem afgelopen week tegen FC Den Bosch ook, maar hij besloot om zijn eerste schorsing niet te accepteren. Met succes, de straf werd omgezet in een voorwaardelijke staf. "Als mijn gedrag een rode kaart oplevert, moet ik dat aanpassen. Maar ik benoem alleen feiten en scheld nooit. Ik wil ook iets kwijt in een wedstrijd. Dat zit in mij. En ik heb liever dat ik een gele kaart krijg, dan een speler." De laatste lukt, want alleen Mart Dijkstra en Joey van den Berg kregen meer gele kaarten dan de coach.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen