Buijs: "In een positie waar we met onszelf bezig moeten zijn"

14 december 2018, 15:51

Danny Buijs acht het onnodig om de spelers van FC Groningen te attenderen op sentimenten die leven bij FC Emmen, de tegenstander van zondag. De selectie van de Drentse opponent kent verschillende spelers met een verleden bij de Trots van het Noorden, wat ook geldt voor trainer Dick Lukkien.

"Dat zou betekenen dat je deze wedstrijd in gaat met meer beleving dan normaal. Als dat het geval is, moet je je überhaupt afvragen of je geschikt bent voor het hoogste niveau profvoetbal, want je moet altijd maximaal gaan", zegt Buijs tegen het Dagblad van het Noorden. "Sentimenten zullen ongetwijfeld een rol spelen. Zeker als je als oud-speler van een club het gevoel hebt dat je onrecht is aangedaan, zal je focus een andere zijn dan bij een normale competitiewedstrijd. Dat kan meespelen, maar ik vind dat wij helemaal niet te veel met FC Emmen bezig moeten zijn. We zitten in een positie dat we vooral met onszelf bezig moeten zijn."

Van een derby wil Buijs ook niet spreken. "Volgens mij is het volgens de definitie in ieder geval geen derby, want de clubs komen niet uit dezelfde stad of dezelfde provincie, maar ik heb er ook dat gevoel niet bij. Als de mensen dat wel hebben, vind ik het prima. Het gaat mij maar om één ding, dat we drie punten pakken."

Groningen moet dat gaan doen zonder de geschorste Ajdin Hrustic en de geblesseerde Jannik Pohl. Buijs kan wel weer beschikken over aanvoerder Mike te Wierik, die vorige week geschorst was.

Lees ook: Lukkien koestert geen wrok: "Groningen koos voor iemand anders"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen