PSV en Ajax halen hard uit, nipte zege voor FC Twente

14 december 2018, 21:34

Koploper PSV en Ajax hebben vrijdagavond geen fout gemaakt in de Eredivisie Vrouwen. De topploegen hadden geen moeite met Achilles '29 (1-9) en Excelsior Barendrecht (0-6). FC Twente had een stuk meer moeite met sc Heerenveen, maar won uiteindelijk wel in Fryslân dankzij een treffer clubtopscorer Joëlle Smits.

Achilles '29 - PSV 1-9

Hekkensluiter Achilles '29 kent een moeizaam seizoen door en verloor in de laatste maand al een keer met 0-8 en twee keer met 6-0 en ook in eigen huis tegen de nog ongeslagen koploper PSV ging het mis. In de pauze was het al 0-6 (!) en dat was een clubrecord voor de bezoekers in de Eredivisie Vrouwen. Nooit eerder scoorden ze zo vaak in de eerste helft. Na rust ging de voet van het gaspedaal, al werd die in het laatste kwartier nog even ingedrukt. Met twee doelpunten in de laatste vijftien minuten eindigde de teller op negen - en dat lukte slechts eenmaal eerder in de Eredivisie Vrouwen. Het enige doelpunt van de thuisploeg was bovendien een eigen goal van Jonou Levels, die overigens ook in het goede doel scoorde. Verder waren ook onder anderen Katja Snoeijs (foto), Jeslynn Kuijpers en Maddy Williams (3x) trefzeker.

Excelsior Barendrecht - Ajax 0-6

Ook de Amsterdammers waren heer en meester op bezoek bij een laagvlieger. Eshly Bakker opende binnen het kwartier de score en verdubbelde die na een half uur op aangeven van Vanity Lewerissa ook. Ellen Jansen maakte op slag van rust nog een derde, waarna Ajax pas in de laatste tien minuten van het duel nog even aanzette. Lucie Akkerman (penalty), Bakker (bal in de kruising) en opnieuw Jansen waren trefzeker.

SC Heerenveen - FC Twente 0-2

In Friesland had nummer twee FC Twente een stuk meer moeite met de stugge Friezen. Joëlle Smits, vorige week nog goed voor vijf doelpunten, miste na een kwartier een grote kans (net over). Een kwartier na rust was ze echter wél trefzeker. Op aangeven van Cheyenne van den Goorbergh maakte de spits haar zestiende van het seizoen en in blessuretijd maakte ze ook nog haar zeventiende, die bovendien voor veel opluchting zorgde.