Sparta aan kop na remise tussen Go Ahead en Den Bosch

14 december 2018, 22:10

Sparta Rotterdam is de nieuwe koploper van de Eerste Divisie. De Rotterdammers hadden in eigen huis geen kind aan Jong AZ en zegevierden met 5-0, terwijl in Deventer de topper tussen Go Ahead Eagles en koploper FC Den Bosch in 0-0 eindigde. Omdat ook FC Twente van Cambuur won blijven de verschillen in de top van de Eerste Divisie miniem en dus ongekend spannend, alleen met een andere lijstaanvoerder.

Go Ahead Eagles - FC Den Bosch 0-0

De thuisploeg was de betere ploeg in de openingsfase en kreeg ook de beste kansen. Richard van der Venne kopte net naast en zag even later een volley ook geen doel treffen. Koploper Den Bosch dankte in de eerste helft vooral doelman Wouter van der Steen die enkele keren uitstekend redding bracht. Zo pakte hij een schot van Jeff Stans en wist Jaroslav Navrátil, die de bal in de zestien vrij kon aannemen, maar hem van dichtbij niet te passeren. De Bosschenaren loerden vooral op de counter en kregen via Stefano Beltrame twee goede kansen. Zijn eerste schot ging net naast en vlak daarna kon Jeroen Veldmate met een prima sliding voorkomen dat de Italiaan alsnog de 0-1 kon binnentikken.

Sparta Rotterdam - Jong AZ 5-0

Op Het Kasteel in Rotterdam werd er ook met een schuin oog gekeken naar de verrichtingen in Deventer. Dat kon Sparta zich permitteren, omdat het zelf weinig moeite had met de beloften van Jong AZ. Mohamed Rayhi was de man van de avond bij de thuisploeg. Op aangeven van Gregor Breinburg schoot hij na twaalf minuten de 1-0 tegen de touwen en na dramatisch verdedigen van Jong AZ schoof hij vijf minuten voor rust ook de 2-0 in het lege doel.

Na de pauze ging Sparta vrolijk door met scoren. Verdediger Bart Vriends kopte uit een corner zijn eerste doelpunt van het seizoen binnen en besliste daarmee al vrij snel de wedstrijd. Het duurde daarna even voordat Sparta de voorsprong verder uitbouwde, maar in de slotfase werd het alsnog een ruime zege. Rahyi maakte vanaf de stip de 4-0 en dus zijn derde. Halil Dervisoglu maakte na een goede actie in de blessuretijd ook nog de vijfde en bezorgde Sparta daarmee de koppositie.

{image[331044][right-half][]}SC Cambuur - FC Twente 0-1

Deze twee clubs met een rijk verleden maakten er een aardige, maar doelpuntloze eerste helft van in Leeuwarden. Thuisploeg Cambuur was de betere ploeg en zorgde ook voor meeste dreiging. Een schotje van Issa Kallon in de openingsfase kon gepakt worden door Drommel. De grootste kans van het eerste bedrijf was voor Kevin van Kippersluis. Hij controleerde een lange bal van achteruit goed, schoof de bal onder doelman Joël Drommel door, maar de verdediging van Twente kon de bal nog net weghalen.

Nummer vier FC Twente liet in de eerste helft bar weinig zien, maar na rust een stuk meer. Javier Espinosa schoot na een goede kapbeweging net voorlangs en iets na het uur schoot Aitor Cantalapiedra op zeer fraaie wijze wel de 0-1 binnen. De Spanjaard kwam goed naar binnen en schoot de bal buiten bereik van doelman Xavier Mous in de linkerhoek. Dit bleek ook de eindstand, waardoor de Tukkers opnieuw goede zaken doen.

Roda JC - FC Volendam

Door het puntverlies van FC Den Bosch is Roda JC de nieuwe koploper in de strijd om de tweede periode. De ploeg uit Kerkrade was al drie duels ongeslagen en kwam tegen Volendam, dat de laatste twee duels verloor, al vroeg op voorsprong. Eerst werd een doelpunt van Volendam afgekeurd, waarna Mart Remans aan de andere kant wél voor de openingstreffer tekende. Lang kon Roda niet van de voorsprong genieten, want twee minuten na de 1-0 kreeg Volendam een strafschop en deze werd feilloos benut door Cas Peters. Tien minuten na rust kwam Roda JC weer op voorsprong. Invaller Gyliano van Velzen schoot de 2-1 binnen. Hier bleef het bij en dus staat Roda nu met een voorsprong van één punt bovenaan de periodestand.

Overige uitslagen:

NEC - MVV Maastricht 0-1

FC Eindhoven - RKC Waalwijk 1-3

Telstar - Jong PSV 2-4

Top Oss - Helmond Sport 1-1

Jong FC Utrecht - FC Dordrecht 4-1

Almere City - Jong Ajax 2-3

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen