Karim Rekik houdt nog altijd warm gevoel over aan PSV-tijd

15 december 2018, 11:04

Karim Rekik speelde tussen 2013 en 2015 twee seizoenen voor PSV en de viervoudig international denkt met een goed gevoel terug aan die tijd. Rekik speelde destijds samen met Jeffrey Bruma, met wie hij nog altijd goed contact heeft.

"Je gaat PSV als club pas écht waarderen als je er niet meer speelt", blikt Rekik in gesprek met het Eindhovens Dagblad terug op zijn periode in Eindhoven. "In het buitenland merk je wel dat de weerstand in competities toch even anders is. Freiburg-uit en Augsburg-uit ofzo? Het klinkt makkelijk, maar ga er maar aanstaan. Voor elk punt moet je hier knokken."

Rekik komt in de Bundesliga zijn oud-ploeggenoot Bruma tegen. De twee zien en spreken elkaar zo nu en dan. "Af en toe spreken we af", aldus de verdediger. "De klik tussen ons is er altijd geweest. Jeffrey is een beresterke vent en een superprof. Ik speelde altijd graag met hem."

Rekik houdt met name aan het tweede seizoen bij PSV een goed gevoel over. "We hadden toen een ploeg zoals je die in het huidige voetbal niet vaak meer meemaakt. Naar de club gaan, dat voelde alsof je lekker naar je vrienden ging. Met Jetro (Willems, red.) en Memphis klikte het ook en bij PSV had je bijvoorbeeld met teammanager Mart van den Heuvel iemand voor wie echt niks teveel was. Phillip Cocu had een natuurlijk overwicht, bracht rust en paste perfect bij ons."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen