Bundesliga: makkie voor Bayern, puntverlies Mönchengladbach

15 december 2018, 17:26

In Duitsland heeft Bayern München hard uitgehaald op bezoek bij Hannover 96. Der Rekordmeister had geen kind aan de gastheren en kon met een 0-4 overwinning huiswaarts keren. Nummer twee Borussia Mönchengladbach kreeg Hoffenheim niet klein (0-0) en ziet daardoor Bayern in punten gelijk komen. De achterstand op koploper Borussia Dortmund is zes punten, al heeft Dortmund nog een duel minder gespeeld.

Hannover 96 – Bayern München: 0-4

Daar waar Bayern München de laatste maanden meer dan geregeld punten laat liggen, was dat buitenshuis tegen Hannover niet het geval. De ploeg van Niko Kovac, die onder meer zonder het geblesseerde tweetal Arjen Robben en Franck Ribery aantrad, kende een droomstart dankzij Joshua Kimmich. De Duitser maakte al in de tweede minuut op fraaie wijze de 0-1 en dat bleek de opmaat tot een makkelijke middag bij de nummer voorlaatst. Via David Alaba, Serge Gnabry en Robert Lewandowski stokte de teller bij 0-4. En daar zal Hannover, dat hekkensluiter Fortuna Düsseldorf zag winnen van Freiburg en daardoor vanaf vandaag de rode lantaarn moet dragen, nog blij mee zijn geweest.

1899 Hoffenheim – Borussia Mönchengladbach: 0-0

Hoffenheim loste maar liefst twintig schoten in het thuisduel tegen Borussia Mönchengladbach. Met Joshua Brenet op de bank bleek de subtopper lange tijd de betere ploeg in vergelijking met de verrassende nummer twee van de Bundesliga. Opvallend was het feit dat er tot vier keer toe een goal werd afgekeurd. Alle beslissingen waren echter terecht, waardoor het treffen in 0-0 eindigde en beide ploegen nauwelijks iets opschoten op de ranglijst.

Overige uitslagen:

Fortuna Düsseldorf – SC Freiburg: 2-0

FC Augsburg – Schalke 04: 1-1

VfB Stuttgart – Hertha BSC: 2-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen