Rampzalige ontknoping in Doetinchem doet De Boer nog altijd pijn

16 december 2018, 09:40

Het is inmiddels meer twee jaar geleden dat Ajax in de allerlaatste speelronde van het seizoen de landstitel verspeelde. Op De Vijverberg ging het mis voor de Amsterdammers, die niet verder kwamen dan een 1-1 gelijkspel tegen De Graafschap. Het mislopen van de landstitel doet Frank de Boer, de toenmalige trainer van Ajax, nog altijd pijn.

De Boer denkt nog vaak terug aan de desastreuze middag. "Verschrikkelijk. Je onthoudt vaker de negatieve dingen dan de positieve dingen. Dit is er wel eentje die heel vaak komt bovendrijven", vertelt de clubloze trainer aan tafel bij FOX Sports. Doordat PSV bij PEC Zwolle wél won, ging de landstitel naar de Eindhovenaren.

Bryan Smeets werd de held van PSV: de middenvelder van De Graafschap was verantwoordelijk voor de gelijkmaker tegen Ajax. "Maar ik heb niks tegen De Graafschap, het is onze eigen schuld geweest. Je kunt De Graafschap niet de schuld geven, je moet jezelf de schuld geven. Dat heb ik ook vaak gedaan. Ook al speel je met tien man, dan nog moet je die wedstrijd winnen."

De Boer had met Ajax voor de vijfde keer landskampioen kunnen worden. "Je bent wel vier keer achter elkaar kampioen geworden, maar vijf keer had toch net iets mooier gestaan."

Zondagmiddag staan Ajax en De Graafschap voor het eerste sinds het Amsterdamse debacle in Doetinchem weer tegenover elkaar. De wedstrijd wordt in de Johan Cruijff ArenA gespeeld.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen