Spoorboekje: loting Champions- en Europa League, ErediVisie

17 december 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 17 december.

Nieuws

Loting Champions League & Europa League

Ajax gaat vol trots de loting van de Champions League in. FC Barcelona, Borussia Dortmund, Juventus, Manchester City, Paris Saint-Germain, FC Porto en Real Madrid zijn de mogelijke tegenstanders van de Amsterdammers. Ook in de Europa League wordt er geloot: wie gaat het worden?

Specials

ErediVisie

Ajax en PSV wonnen wederom in de Eredivisie en kenden weinig problemen. Ook subtoppers AZ en Vitesse pakten weer drie punten, terwijl PEC Zwolle en NAC Breda weinig opschoten met het onderlinge gelijkspel. Feyenoord kende een rampzalig weekend en is afgehaakt in de titelstrijd. Maar er gebeurde nog meer op de velden en zoals elke week blikken we in onze rubriek terug op de afgelopen speelronde. 

Wedstrijden

Fenerbahçe - Erzurum (18.00 uur)

Hoe zou het gaan bij Fenerbahçe na het vertrek van Erwin Koeman? Dat is de vraag voor de Nederlanders. Voor de topclub zelf is het belangrijk om überhaupt punten te pakken om uit de degradatiezone te komen. Met de 56-jarige Ersun Yanal hebben ze in elk geval goede ervaringen: doet hij het beter dan zijn Nederlandse voorgangers?

Atalanta Bergamo - Lazio Roma (21.00 uur)

Na een goede seizoensstart heeft SS Lazio de laatste zes officiële duels geen overwinning meer geboekt. Na vier gelijke spelen en twee nederlagen willen de Romeinen eindelijk weer eens drie punten pakken tegen Atalanta Bergamo, dat met Nederlanders Marten de Roon, Hans Hateboer en Robin Gosens een prima seizoen kent in de Serie A.

Deportivo Alavés - Athletic Bilbao (21.00 uur)

Na het ontslag van trainer Eduardo Berizzo won Athletic Bilbao twee keer, maakte het vijf doelpunten en kreeg het geen enkele tegen. Hekkensluiter Huesca (Copa del Rey) en Girona moesten er al aan geloven en als het aan de Basken ligt, wordt Deportivo Alavés het volgende slachtoffer. Die ploeg pakte slechts één punt in de laatste vier duels: wat dat betreft liggen er opties.

Voetbal op tv

12.00 uur: Loting Champions League, Eurosport 1, live loting knock-outfase Champions League

13.00 uur: Loting Europa League, FOX Sports 1, live loting knock-outfase Europa League

20.30 uur: FC Köln - FC Magdeburg, FOX Sports 4, live verslag van het 2. Bundesliga-duel

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma

20.45 uur: Derby County - Nottingham Forest, Ziggo Voetbal, live verslag van het Championship-duel

21.00 uur: Deportivo Alavés - Athletic Bilbao, Ziggo Select, live verslag van het Primera División-duel

22.00 uur: Natafelen, FOX Sports 1, voetbalpraatprogramma

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen