De Jong realistisch na de 8-0: "We hebben in een rondo gestaan"

16 december 2018, 17:08

Henk de Jong was zeer realistisch na de 8-0 nederlaag zondagmiddag met De Graafschap tegen Ajax. De oefenmeester besefte dat deze uitslag 'kon gebeuren' tegen het huidige Ajax. "De jongens zitten kapot, maar dit is de realiteit", concludeerde de coach van De Superboeren. "We zijn vandaag verzopen."

Dat was de analyse van De Jong tegenover FOX Sports. "We hebben in een rondo gestaan. We zijn er een paar keer uitgekomen, maar eigenlijk kom je er niet uit. Of je nou vier of vijf verdedigers hebt, de ballen gaan erin." Boos was De Jong echter niet. "Met onze ploeg kan dit gebeuren en dat heb ik nog nooit van mijn eigen ploeg gezegd."

De coach raakte er niet van in de war. "Je kan met 5-0 verliezen hier, met 10-0. Ditmaal wordt het 8-0, een terechte uitslag. Er was niets geflatteerds aan. Ajax krijgt elke wedstrijd dezelfde kansen, nu hadden ze ook nog een paar mooie goals van afstand. Wereldgoals", oordeelde de trainer.

En dus moet er in de winterstop iets gebeuren bij de hekkensluiter van de Eredivisie, realiseert De Jong. "We moeten wat spelers erbij krijgen. Dat weet de club, dat weten de spelers en dat weet ik. We moeten zo snel mogelijk hulp hebben", toonde hij zich realistisch.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen