Ten Hag looft collectief Ajax én individu's na monsterzege

16 december 2018, 18:05

Erik ten Hag is blij dat Ajax in elke linie doelpunten kan maken. Nadat Noussair Mazraoui en Nicolas Tagliafico in de Champions League al belangrijke doelpunten maakte en Matthijs de Ligt in de Eredivisie, vond tegen De Graafschap ook Daley Blind het doel namens de Amsterdammers. Drie keer zelfs. "Wij verdedigen met iedereen en vallen aan met iedereen middels variabel aanvalsspel", loofde de coach het optreden van zijn team.

De trainer was sowieso zeer tevreden met wat hij voorgeschoteld kreeg van zijn ploeg, zo vertelde hij tegenover FOX Sports. "Ik moet de spelers een groot compliment geven hoe ze de speelwijze hebben uitgevoerd. We hebben veel gecreëerd", aldus Ten Hag, die ook individueel een paar complimenten uitdeelde. "Daley Blind bijvoorbeeld, maar we hadden er nog meer die weergaloos goed hebben gespeeld."

Ajax viel volop aan en dat leverde in totaal acht doelpunten op. "We hebben De Graafschap teruggedrongen. Het is helemaal niet makkelijk om tegen een ploeg die conditioneel goed is en compact staat, zoveel kansen bijeen te spelen", vond Ten Hag. "Het is mooi om te zien dat we blijven werken om ons aanvalsspel nog perfecter te maken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen