Van Bronckhorst baalt: "Goede gevoel van laatste weken is weg"

16 december 2018, 19:31

Giovanni van Bronckhorst was geenszins te spreken over het optreden van Feyenoord tegen Fortuna Sittard zondagmiddag. Na een goede reeks wedstrijden zakten de Rotterdammers keihard door het ijs, waardoor alle hoop op de titel vervlogen is. "De 'goodwill' die we de laatste weken hebben gekweekt, het goede spel dat we hebben laten zien, het goede gevoel; alles is nu weg."

Dat was de harde conclusie van de oefenmeester tegenover FOX Sports. "Dat kan allemaal in één wedstrijd veranderen. Het was een wereld van verschil ten opzichte van eerdere duels", baalde Van Bronckhorst. "In balbezit waren we niet goed genoeg. Zij stonden compact, dan moet je geduld houden in een hoog baltempo. Maar dat was een stuk minder en we hadden veel balverlies."

De coach weigerde om excuses te zoeken bij de vele jonge spelers die - deels noodgedwongen - in het elftal stonden bij Feyenoord. "Nee, dat mag zeker geen excuus zijn", aldus 'Gio', die een stille kleedkamer trof na de nederlaag. "Iedereen is teleurgesteld, maar dat moet ook."

En dus is na vijf zeges de titelhoop en het goede gevoel weg in Rotterdam-Zuid. "Vooraf heb ik tegen de jongens ook gezegd: alles wat we hiervoor gepresteerd hebben, is weg zodra het eerste fluitsignaal klinkt. Je moet het iedere keer weer laten zien." Dat was niet het geval en dus kon Fortuna Sittard winnen in De Kuip (0-2).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen