Milik voorkomt duur puntverlies Napoli met mooie vrije trap

16 december 2018, 20:00

Arek Milik heeft nieuw puntverlies van Napoli in de Serie A zondagavond voorkomen. Negentig minuten lang leek de ploeg van Carlo Ancelotti niet verder te komen dan een doelpuntloze remise op bezoek bij Cagliari, maar in blessuretijd schoot de oud-Ajacied van buiten het zestienmetergebied een vrije trap alsnog fraai binnen: 0-1.

Zonder Dries Mertens in de basis - de vorig seizoen zo belangrijke Belg heeft onder Ancelotti nog geen basisplaats veroverd dit jaar - creëerde Napoli weinig. Milik schoot van buiten het zestienmetergebied en ook Piotr Zielinski waagde een paar pogingen, maar echt gevaarlijk werd Ancelotti's ploeg niet.

Pas nadat Mertens binnen de ploeg was gekomen na een uur voetballen, nam het aantal kansen flink toe. In combinatie met de Belg werd Milik meermaals gevaarlijk, maar tot een doelpunt leidde het niet. Tot Napoli in de eerste van de zeven minuten extra tijd een vrije trap kreeg net buiten de zestien: Milik ging achter de bal staan en krulde de bal keurig over de muur heen in de verre hoek.

Zo ontsnapte Napoli aan nieuw puntverlies, waar Juventus vijftien van de zestien Serie A-duels tot dusver won. Door de zege blijft de formatie van Ancelotti enigszins in het spoor van de Oude Dame, terwijl Cagliari in het rechterrijtje blijft hangen.