Anderlecht ontslaat trainer Vanhaezebrouck na verlies

16 december 2018, 20:25   Bijgewerkt: 16 december 2018, 20:37

Anderlecht heeft zondagavond hoofdtrainer Hein Vanhaezebroeck ontslagen. De coach wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de ploeg. De 2-1 nederlaag tegen Cercle Brugge in de Jupiler Pro League zondagmiddag is de druppel die de spreekwoordelijke emmer deed overlopen.

"De ploeg haalt te weinig punten in de Belgische competitie en zowel in de Beker van België als in de Europa League zijn we te vroeg uitgeschakeld. We hopen dat we het tij snel kunnen laten keren", aldus sportief directeur Michael Verschueren over de beslissing om afscheid te nemen van de coach. "We willen Hein Vanhaezebrouck bedanken voor het harde werk voor de club."

Anderlecht werd in de beker uitgeschakeld na een blamage tegen de kleine broer Union Sint-Gillis (0-3). Ook in de Europa League was er een dramatische uitschakeling: in de poule met Dinamo Zagreb, Spartak Trnava en Fenerbahce werd geen wedstrijd gewonnen door de Belgische ploeg. In de nationale competitie staat de formatie op de vierde plek, met een achterstand van elf (!) punten op koploper Genk. Uit de laatste vier duels pakte Anderelcht slechts één punt.

De 54-jarige Vanhaezebroeck was sinds 2017 werkzaam bij Anderlecht, met wie hij op de derde plaats eindigde afgelopen seizoen. Hij nam destijds het stokje over van René Weiler, die zelf opstapte. Eerder was hij werkzaam bij AA Gent, RC Genk en Kortrijk. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen