Weergaloze Messi schiet FC Barcelona weer naar de koppositie

16 december 2018, 22:40   Bijgewerkt: 16 december 2018, 23:04

Lionel Messi heeft FC Barcelona zondagavond met een hattrick aan de overwinning geholpen op Levante. De kleine Argentijn had namens de Catalanen weer een aantal geniale acties in huis en was met drie treffers en twee assists opnieuw de grote man (0-5). Levante eindigde het duel met een man minder, nadat Erick Cabaco met rood werd weggestuurd na een harde tackle op Ousmane Dembélé.

Groots was het overigens niet bij de Catalaanse grootmacht in het eerste deel tegen Levante, waar het vorig seizoen vier treffers maakte, maar er destijds vijf (!) tegen kreeg. Na een paar goede kansen voor de thuisploeg waarbij het onder meer de lat raakte, zette Messi zijn motor aan. Na een goed half uur stelde hij Luis Suárez in staat om de openingstreffer binnen te volleren, vlak voor rust verdubbelde hij zelf de score.

Hoewel Cabaco een kwartier voor tijd moest inrukken met een rode na een stevige tackle op Dembélé, kreeg de thuisploeg nog een paar kleine kansjes op de eretreffer. Die viel niet, wel kon Barcelona nog een keer juichen. Op aangeven van wie anders dan Messi tikte Gerard Pique de vijfde binnen van de gasten.

Daarmee staat Barcelona weer alleen aan kop van de Primera Division, waar dit weekend Sevilla en Atlético Madrid de ploeg van Ernesto Valverde waren komen vergezellen. De voorsprong op rivaal en nummer vier Real Madrid loopt weer uit tot vijf punten. Levante blijft door de nederlaag op de achtste plaats in La Liga staan. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen