Tete met assists belangrijk bij winst Lyon op AS Monaco

16 december 2018, 22:55

Olympique Lyon heeft zondagavond een simpele overwinning geboekt op laagvlieger AS Monaco. Mede dankzij twee assists van Kenny Tete, die zijn visitekaartje afgaf aan trainer Bruno Génésio nadat hij eindelijk weer eens in de basis mocht starten, werd er met 3-0 gewonnen en zodoende wordt de derde plaats in de Ligue 1 weer overgenomen van Montepellier.

De ploeg van Thierry Henry had weinig in te brengen tegen Olympique Lyon, dat al binnen zes minuten op voorsprong kwam dankzij Houssem Aouar. Met Memphis Depay net als Tete in de basis kwam Lyon na een half uur ook al op 2-0, dankzij Nabil Fekir. Tete haalde de achterlijn en bediende de aanvoerder van Lyon uitstekend, die in de verre hoek raak schoot.

Na een uur bereikte Tete nogmaals een medespeler. Ditmaal met een hoge bal, die terecht kwam op het hoofd van collega-back Ferland Mendy, die vanaf de andere kant naar binnen kwam. Zijn kopbal betekende de eindstand, waarin de rol van Memphis beperkt bleef tot het krijgen van een gele kaart na een opstootje. AS Monaco-speler Aleksandr Golovin was vlak daarvoor met rood bestraft na een harde overtreding op Fekir: Memphis en Radamel Falcao kregen geel voor het daaruit volgende opstootje.

De zege betekent een opsteker voor Lyon, dat de laatste vier officiële duels niet had gewonnen (drie keer gelijk, één keer verlies). Ook voor Tete was het een prettige avond: hij greep een positieve hoofdrol met twee assists, raakte ook nog de paal met een schot en had zo een belangrijk aandeel in een belangrijke zege van Lyon.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen