Gisteren gemist: volop Nederlanders in de hoofdrol, Messi geniaal

17 december 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 16 december.

Weergaloze Messi schiet FC Barcelona weer naar de koppositie

Lionel Messi heeft FC Barcelona zondagavond met een hattrick aan de overwinning geholpen op Levante. De kleine Argentijn had namens de Catalanen weer een aantal geniale acties in huis en was met drie treffers en twee assists opnieuw de grote man (0-5). Levante eindigde het duel met een man minder, nadat Erick Cabaco met rood werd weggestuurd na een harde tackle op Ousmane Dembélé.

Kluivert bezorgt AS Roma zege en voorkomt een crisis

Justin Kluivert heeft AS Roma zondagavond de overwinning gebracht tegen Genoa. Hoewel de buitenspeler met zijn ploeg tot twee keer toe op achterstand kwam in eigen huis, bezorgde de Nederlander met een fraai doelpunt en een assist alsnog de drie punten (3-2). Daarmee wordt een absolute crisis in de Italiaanse hoofdstad, waar trainer Eusebio Di Francesco flink onder druk stond, voorkomen

Tete met assists belangrijk bij winst Lyon op AS Monaco

Olympique Lyon heeft zondagavond een simpele overwinning geboekt op laagvlieger AS Monaco. Mede dankzij twee assists van Kenny Tete, die zijn visitekaartje afgaf aan trainer Bruno Génésio nadat hij eindelijk weer eens in de basis mocht starten, werd er met 3-0 gewonnen en zodoende wordt de derde plaats in de Ligue 1 weer overgenomen van Montepellier.

Feyenoord verliest laatste hoop op titel na verlies tegen Fortuna

Na vijf competitiezeges op rij heeft Feyenoord een dramatische zondagmiddag beleefd door te verliezen van een collectief sterk Fortuna Sittard. Terwijl de Rotterdammers zelf geen enkele keer het net vond In De Kuip, kreeg het tegen de Limburgers twee goals tegen (0-2). Daardoor kan de formatie van Giovanni van Bronckhorst alle hoop die het de laatste weken weer had gekregen op de titel weer vergeten, aangezien Ajax 'gewoon' [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/343179/ajax-kent-in-eigen-huis-geen-genade-met-arm-de-graafschap-8-0/,_blank,won].

Liverpool terug aan kop na zege op Manchester United

Liverpool heeft zondagmiddag een uitstekende overwinning geboekt op Manchester United en daarmee de koppositie weer overgenomen van Manchester City. Hoewel The Reds heer en meester was in de topper in de Premier League, had het invaller Xherdan Shaqiri, die twee van richting veranderde treffers maakte, nodig om de ploeg van José Mourinho op de knie te krijgen.

Anderlecht ontslaat trainer Vanhaezebrouck na verlies

Anderlecht heeft zondagavond hoofdtrainer Hein Vanhaezebroeck ontslagen. De coach wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de ploeg. De 2-1 nederlaag tegen Cercle Brugge in de Jupiler Pro League zondagmiddag is de druppel die de spreekwoordelijke emmer deed overlopen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen