De Ligt wint prestigieuze Golden Boy Award

17 december 2018, 08:04   Bijgewerkt: 17 december 2018, 11:14

Matthijs de Ligt is uitgeroepen tot de winnaar van de Golden Boy Award 2018. Voor een jaar mag de negentienjarige aanvoerder van Ajax zichzelf het grootste talent van Europa noemen. Tuttosport, de Italiaanse sportkrant die de verkiezing organiseert, meldt dat De Ligt maandagavond in Turijn de prijs uitgereikt krijgt.

De Ligt was één van de vijf overgebleven kanshebbers voor de prijs. Naast de Ajacied stonden ook Justin Kluivert (AS Roma), Patrick Cutrone (AC Milan), Trent Alexander-Arnold (Liverpool) en Vinicius Junior (Real Madrid) op de shortlist. Dertig Europese voetbaljournalisten hebben bepaald dat de centrumverdediger het grootste talent onder de 21 jaar is die op de Europese voetbalvelden rondloopt.

De Golden Boy Award wordt sinds 2003 georganiseerd. Rafael van der Vaart was de eerste winnaar. Hij was tevens de laatste Nederlander die de prijs in wacht sleepte. Afgelopen jaar werd Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) verkozen tot grootste talent. 

Door de jaren heen hebben spelers als Wayne Rooney, Lionel Messi, Sergio Agüero, Mario Balotelli, Isco en Paul Pogba de prijs ook gewonnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen