ErediVisie: FC Utr3cht, Heracles in dal en suprematie Ajax en PSV

17 december 2018, 11:01

Ajax en PSV maakten samen twaalf doelpunten en kregen nul tegen en daardoor staat de teller van beide op een doelsaldo van precies vijftig (57 voor, 7 tegen). Feyenoord kon niet volgen en haakte af, terwijl FC Utrecht net als vorige week razendsnel toesloeg. Verder maakten FC Emmen en Fortuna Sittard wederom een prima indruk en zit Heracles in een dalletje. Zoals Martin Ødegaard tegen VVV-Venlo steken we door het afgelopen speelweekend in onze wekelijkse rubriek ErediVisie. 

Ajax en PSV oppermachtig

Wat moeten we er nog over zeggen? Een doelsaldo van plus vijftig na zestien speelrondes. Dat deden ze alleen in 1987/88 en 1995/96 beter: jaren met grote historie. Hakim Ziyech en Daley Blind die hun eerste hattrick maken; na Luuk de Jong heeft ook Steven Bergwijn zijn productie qua assists en doelpunten ten opzichte van vorig seizoen al geëvenaard. Voor Hakim Ziyech gold na zijn hattrick hetzelfde (dit seizoen tien, vorig jaar negen). Het is ongekende weelde voor de fans uit Amsterdam en Eindhoven. Zelfs Paris Saint-Germain, Juventus of Liverpool hebben qua doelcijfers niet zo'n suprematiein de competitie. Maar ja, uiteindelijk valt er natuurlijk maar één titel te verdelen…

{image[330917][right-half][]}FC Utr3cht

Onder Dick Advocaat is het raadzaam om de eerste helft niet te missen. Op tijd naar het stadion of voor de tv, want zowel tegen sc Heerenveen als ook Heracles Almelo kwam de ploeg razendsnel op een 3-0 voorsprong. Een week eerder was die eer nog weggelegd voor Excelsior, terwijl tegen De Graafschap de Domstedelingen weer uit de startblokken schoten met drie goals binnen 24 minuten. Het korte lontje van de oefenmeester slaat over op zijn ploeg en daar zal niemand in Galgenwaard rouwig om zijn gezien de resultaten.

FC Emmen

Niet alleen in Utrecht beschikken ze over een tovenaar die Dick heet. Ook in Emmen zouden ze Dick Lukkien voor geen goud willen inruilen. De coach die vorig seizoen voor het eerst in de historie promoveerde naar de Eredivisie, doet het op het hoogste niveau van Nederland krankzinnig goed. Hoewel er gesproken werd van een campingelftal (met Henk Bos, Robbert de Vos, Veendorp, Gonsveld hebben ze natuurlijk veel groen in de ploeg), is daar zeker géén sprake meer van. Op de keurige twaalfde plaats valt niets af te dwingen en met de hoogste bezettingsgraad in de Eredivisie verdienen ook de fans een compliment. FC Emmen: van campingelftal naar verrassing!

{image[331113][left-half][]}Varkenoord nog geen Feyenoord

De jeugdopleiding van Feyenoord kreeg de laatste jaren grote complimenten, maar dat goed presteren op Varkenoord geen garanties biedt voor het eerste van Feyenoord, bleek zondagmiddag. Hoewel de jonge jongens niet eens de grote dissonanten waren, konden de acht spelers uit de eigen jeugdopleiding niet overtuigen tegen Fortuna Sittard. Ook Steven Berghuis, Jan-Arie van der Heijden en Sam Larsson konden het verschil niet maken tegen de promovendus. De enige speler vanuit Varkenoord die wel een mooie voldoende scoorde en een prima middag had, was verdediger Wessel Dammers…

{image[330683][right-half][]}Heracles Dalmelo

De eerste weken veranderde bijna alles in goud wat Heracles aanraakte. Het ene doelpunt was nog mooier dan het andere en de ploeg van Frank Wormuth was een doelpuntenmachine. Inmiddels is het tij gekeerd en beleven ze een dal in Almelo. Van de laatste zes duels werden er vijf verloren, moest de ploeg vijftien doelpunten incasseren en produceerde het er zelfs slechts zes. Na de uitstekende start is er dus een kleine crisis ontstaan in Dalmelo: kan Wormuth de weg omhoog weer vinden met zijn ploeg?

Wat verder nog opviel…

De Graafschap naar Madurodam?

FC Groningen speelt voor kerstman (of toch Sinterklaas…)

Van Polen en Maaskant hebben een band

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen