Ajax treft Real Madrid in achtste finales van Champions League

17 december 2018, 12:22   Bijgewerkt: 17 december 2018, 15:22

Ajax heeft relatief zwaar geloot voor de achtste finales van de Champions League. De ploeg van Erik ten Hag kwam als voorlaatste uit de koker en had alleen De Koninklijke nog over als mogelijke opponent. Daarmee hebben de Amsterdammers zeker niet makkelijk geloot, al had het ook nog een stuk zwaarder uit kunnen vallen. De Spaanse grootmacht maakt namelijk niet het best mogelijke seizoen tot dusver door.

FC Schalke 04 was de eerste ploeg die uit de kokers kwam bij de Champions League-loting, waarna Ajax wist dat het niet tegen Manchester City in actie hoefde te komen. De formatie van Pep Guardiola kwam namelijk als eerste team uit de koker bij de groepswinnaar en werd dus gekoppeld aan de Duitsers. Vervolgens werd Atlético Madrid gekoppeld aan Juventus, voor beide ploegen een zware loting, maar voor Ajax goed nieuws: er waren al twee absolute topploegen uit.

Omdat Manchester United vervolgens gekoppeld werd aan Paris Saint-Germain, werd de kans op een gunstige loting voor Ajax steeds groter. Tottenham Hotspur kwam vervolgens tegen Borussia Dortmund, terwijl het Olympique Lyon van Memphis Depay en Kenny Tete werd gekoppeld aan FC Barcelona. Goed nieuws voor Ajax, dat daarmee FC Porto en Real Madrid nog kon loten. Helaas voor de ploeg van Erik ten Hag kwam FC Porto uit de koker tegen AS Roma - dat Real niet kon treffen en Bayern ontliep -, waardoor de Amsterdammers alleen nog tegen De Koninklijke kon loten.

Bayern München, de laatste overgebleven ploeg naast Real, zat in de poule bij Ajax en werd dus de laatste ploeg die uit de koker kwam. Der Rekordmeister werd gekoppeld aan het overgebleven Liverpool, dat daarmee ook een krankzinnig zware loting kreeg.

Complete loting:

Schalke 04 - Manchester City

Atletico Madrid - Juventus

Manchester United - Paris Saint-Germain

Tottenham Hotspur - Borussia Dortmund

Olympique Lyon - FC Barcelona

AS Roma - FC Porto

Ajax - Real Madrid

Liverpool - Bayern München

Speeldata

Heenduels: 12/13, 19/20 februari 

Returns: 5/6, 12/13 maart

Ajax speelt op 13 februari in de Johan Cruijff ArenA het eerste duel tegen Real Madrid. Op 5 maart is de return in de Spaanse hoofdstad, waar ook de finale van het miljardenbal wordt gespeeld. Niet in Bernabéu overigens, maar in het Wanda Metropolitano van Atlético Madrid. Bijkomend voordeel voor Ajax is dat Real voor het heenduel tegen Atlético Madrid speelt en voor de return tegen FC Barcelona.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen