Keizer tevreden met loting, Promes en Willems niet echt

17 december 2018, 13:35   Bijgewerkt: 17 december 2018, 13:43

De Nederlanders in de Europa League zullen gemengde gevoelens over houden aan de loting van maandagmiddag: Marcel Keizer zal met Villarreal als opponent van zijn Sporting Portugal niet klagen, terwijl Quincy Promes (Sevilla - SS Lazio), Jonathan de Guzman en Jetro Willems (Eintracht Frankfurt - Shakhtar Donetsk) en Stefano Denswil, Ruud Vormer en Arnaut Danjuma (Club Brugge - RB Salzburg) minder gelukkig zullen zijn. Favorieten Chelsea, Napoli, Interazionale en Arsenal zullen ongetwijfeld niet klagen over de uitkomsten.

Met Viktoria Plzen, de ploeg die in de groepsfase van de Champions League nog bijna een punt pakte tegen Ajax-opponent Real Madrid (2-1) en dus derde werd, tegen Dinamo Zagreb, begon de loting nog wat nietszeggend. Maar met Club Brugge, van Nederlanders Stefano Denswil, Ruud Vormer en Arnaut Danjuma, versus RB Salzburg werd het al snel een stuk aansprekender. Vervolgens kwam het Internazionale van Stefan de Vrij, dat PSV uitschakelde, uit de bus en zij werden gekoppeld aan het nietige Rapid Wien. Die ploeg maakte in de groepsfase van de EL overigens wel een prima indruk en schakelde Rangers FC en Spartak Moskou uit.

Vervolgens rolden de duels Slavia Praag - RC Genk en Krasnodar - Bayer Leverkusen uit de kokers, waarna er grote ploegen kwamen. Het door Liverpool uitgeschakelde Napoli werd gekoppeld: zij troffen met FC Zürich ook een verrassend sterke ploeg uit de groepsfase, maar niet een team waar ze van wakker zullen liggen. Ook Chelsea zal niet ontevreden zijn met Malmö FF, de ploeg die uit de kokers kwam. Vervolgens hoorden Jetro Willems en Jonathan de Guzman dat ze met Eintracht Frankfurt tegen Shakhtar Donetsk uit moesten komen: een relatief zware loting, zeker gezien hun eerste plaats in hun poulefase.

Celtic - Valencia, Rennes - Real Betis en Olympiakos - Dinamo Kiev kwamen vervolgens als mindere affiches uit de loting, waarna Quincy Promes met Sevilla kreeg te horen dat het SS Lazio treft. Een mooie, maar ook zware loting voor de Nederlandse aanvaller. Ook Fenerbahce kreeg met Zenit St. Petersburg een zware tegenstander gekoppeld en dat was voor Marcel Keizer niet heel anders: hij werd met Sporting Portugal aan Villarreal gekoppeld. Toch was het geen ongunstige loting tegen de nummer zeventien van Spanje, aangezien de Portugezen als tweede waren geëindigd in de groepsfase en zo een nog veel sterkere ploeg hadden kunnen treffen.

Arsenal kreeg BATE Borisov nog uit de koker en het door Ajax tot de Europa League veroordeelde Benfica trof Galatasaray, waar Ryan Donk en Garry Rodrigues onder contract staan. Daarmee was de loting definitief en ten einde en zullen de Nederlanders gemengde gevoelens overhouden aan de loting.

Volledige loting zestiende finales:

Viktoria Plzen - Dinamo Zagreb

Club Brugge - RB Salzburg

Internazionale - Rapid Wien

Slavia Praag - RC Genk

Krasnodar - Bayer Leverkusen

FC Zürich - Napoli

Malmö FF - Chelsea

Shakhtar Donetsk - Eintracht Frankfurt 

Celtic - Valencia

Rennes - Real Betis

Olympiakos - Dinamo Kiev

SS Lazio - Sevilla

Fenerbahce - Zenit St. Petersburg

Sporting Portugal - Villarreal 

BATE Borisov - Arsenal

Benfica - Galatasaray

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen