Speler van de Week: Ziyech tovert nog even in Nederland

17 december 2018, 21:20

Niet voor het eerst dit seizoen lieten PSV en Ajax zien dat er werkelijk totaal geen maat staat op het tweetal clubs in de Eredivisie. Met slechts drie (PSV) en vijf (Ajax) verliespunten, de thuisnederlaag van Feyenoord tegen Fortuna Sittard en de winterstop voor de deur is nu toch echt duidelijk dat de Eindhovenaren en Amsterdammers uitmaken wie er kampioen wordt in Nederland. Bij Ajax toonde Hakim Ziyech in het kleineringsduel tegen De Graafschap (8-0) aan dat hij buiten een sensationele ziener ook een beste afmaker kan zijn. Net als Daley Blind produceerde de Marokkaanse Magiër een hattrick en mede daardoor is de middenvelder de Speler van de Week bij FCUpdate.nl.

Het is een klein detail, maar zegt veel over de huidige instelling van de Marokkaan. Na zijn eerste doelpunt tegen het arme De Graafschap, haalde hij razendsnel de bal uit het doel. Na een half uur stond het 3-0, maar in de Eredivisie, bij tijd en wijle een parttime speeltuin voor volwassenen, wist Ziyech dat er veel meer in zat. En zo geschiedde: 8-0, waarvan drie van de voet van Ziyech. De eerste was een simpele intikker met de binnenkant van de linkervoet, terwijl de twee treffers na rust schoten van buiten de zestien waren. Ook onderscheidde de spelverdeler zich na een kwartier toen hij Dusan Tadic met een prachtige pass richting de openingstreffer wist te sturen.

Dankzij zijn doeltreffende drieluik van zondag heeft de Marokkaans international zijn doelpuntentotaal van vorig seizoen halverwege de maand december al verbeterd. Toen maakte hij er negen in het shirt van Ajax, nu heeft hij de dubbele cijfers al te pakken. En ook niet onbelangrijk: de wisselwerking tussen hem en het publiek is van een haat-liefdeverhouding veranderd in een relatie van optima forma. 

"Het was denk ik wel een beetje een schiettent", erkende Ziyech na afloop van de monsterzege. Kermis is het zo nu en dan zeker in de Eredivisie. En doorgaans is op een kermis lang niet alles waar voor je geld en kwalitatief de moeite om te bezoeken. Een middag Ziyech wel. En hoogstwaarschijnlijk, al werd dat vorig seizoen ook gezegd, is de tovenaar onder leiding van Erik ten Hag er nog maar een paar maanden. Gaat dat zien!

Uitleg Speler van de Week

Iedere Eredivisie-wedstrijd heeft een Man of the Match, van wie de drie met de hoogste beoordeling (zie de beoordelingen onder de verslagen van Eredivisie-wedstrijden) worden genomineerd. Via Twitter kun jij iedere speelronde je stem uitbrengen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen