De Ligt ontvangt in Turijn Golden Boy Award en complimenten

17 december 2018, 21:03   Bijgewerkt: 17 december 2018, 21:19

Een stralende Matthijs de Ligt heeft maandagavond de Golden Boy Award in ontvangst genomen. De 19-jarige captain van Ajax werd overladen met complimenten en vooral de woorden van oud-winnaar Rafael van der Vaart waren mooi: "Blijf zo doorgaan en dan hebben we bij Oranje een echte topverdediger erbij."

Op maandagochtend werd al duidelijk dat De Ligt was uitgeroepen door Golden Boy. Hij volgde onder meer Kylian Mbappé, Lionel Messi en Rafael van der Vaart op, die eerder al de prijs voor beste voetbaltalent onder de 21 jaar wonnen.

Op het gala van Tuttusport, dat de prijs organiseert, kreeg De Ligt louter complimenten. Hij werd verrast door videoboodschappen van zijn ploeggenoten. Onder meer Lasse Schöne had een woordje klaar. "Je bent een geweldige speler, die op weg is naar een prachtige carrière."

Voormalig winnaar Van der Vaart had de mooiste woorden van de avond: "Het is een extra compliment dat je de eerste verdediger bent die hem wint. Dat zegt veel over jouw talent en kwaliteiten. Blijf zo doorgaan en dan hebben we bij Oranje een echte topverdediger erbij."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen