De Ligt: "Voor mij heel bijzonder dat ik de eerste verdediger ben"

18 december 2018, 07:34   Bijgewerkt: 18 december 2018, 07:40

Matthijs de Ligt zorgde met zijn uitverkiezing als Golden Boy voor een unicum: nooit eerder won een verdediger de prestigieuze talentenprijs van Tuttosport. "Het zijn altijd middenvelders of aanvallers die zulke prijzen winnen. Dus is het voor mij heel bijzonder dat ik de eerste verdediger ben", aldus de Ajacied, die de award maandagavond in Turijn uitgereikt kreeg.

"Ik hoorde het via Ajax en was eerlijk gezegd wel verbaasd, omdat het toch een prijs is die heel hoog staat aangeschreven. Als je naar de voorgaande winnaars kijkt, snap je hoe blij ik ben", zegt De Ligt tegen De Telegraaf. "Ik kijk het meest tegen Lionel Messi op. Iedereen weet wat voor een invloed hij op het voetbal heeft gehad. Maar ook Paul Pogba, Sergio Agüero, Kylian Mbappé en niet te vergeten Rafael van der Vaart gingen me voor, stuk voor stuk geweldige voetballers. Dan is het prachtig om in zo'n rij namen te staan."

De prijs maakt De Ligt ongetwijfeld nóg aantrekkelijker voor de Europese topclubs. Ajax vraagt al een transfersom van minimaal zestig miljoen euro. "Ik weet niet precies hoe het werkt, maar heb niet het idee dat ik nu duurder ben geworden", vermoedt de verdediger zelf.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen