Memphis tegen Mourinho: "Je ziet mij aan de top"

18 december 2018, 09:20

Memphis Depay had bij Manchester United een prima relatie met José Mourinho. Zijn band met Louis van Gaal, die de Oranje-international naar Old Trafford haalde, was minder. Dat heeft de oud-PSV'er verteld in een interview met The Times.

Anderhalf jaar geleden verruilde Memphis United voor Olympique Lyon. "Toen ik wegging, zei ik tegen Mourinho: 'je ziet mij aan de top'. Hij zei: 'Oké, ik hoop het en hopelijk kopen we je op een dag terug'. Ik heb nooit een slechte relatie met hem gehad", vertelt de aanvaller.

De verhouding met Van Gaal was minder. "We hadden nooit ruzie. We hadden gewoon niet de juiste connectie met elkaar. Als team speelden we niet goed en sommige zaken begreep ik niet. Jonge spelers hebben vrijheid nodig", aldus Memphis, die nog een persoonlijke ervaring aanhaalt. "Ik wilde aan mijn linkerbeen werken. Daarom trainde ik extra met Giggsy (Ryan Giggs, red.). Van Gaal riep me bij hem en vroeg waarom ik trainde. Hij zei dat mijn voorzetten al goed waren en dat het tussen de oren zat."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen