Goetzee: "Bij eerste grote tegenwind raakten we elkaar kwijt"

18 december 2018, 10:40

Onder leiding van directeur Justin Goetzee besloot NAC Breda dit seizoen meer geld vrij te maken voor de selecties. Maar in plaats van de weg omhoog, kwamen de Bredanaars in een crisis en dat maakt het zuur voor Goetzee, die per 1 februari overstapt naar de wieler- en schaatsploeg van Jumbo-Visma. Goetzee toonde zich eerder al solidair met de ontslagen technisch directeur Hans Smulders, maar bleef totdat de opvolging rond was.

"Jarenlang hadden we op de eerste plaats een gedegen financieel beleid gevoerd en was financiën vaak noodzakelijk prioriteit nummer één. Afgelopen zomer was het de vraag waaraan we de extra financiële middelen vanuit onze commerciële groei zouden besteden. Aan het verstevigen van het eigen vermogen of voor een extra impuls op het sportieve vlak?", vertelt Goetzee in BN/DeStem. "Binnen het managementteam is toen besloten te kiezen voor de maximale focus op voetbal. We hebben eindelijk na jaren van streng financieel beleid de ruimte gecreëerd voor deze keuze. Als het dan sportief even niet lekker loopt, komt de zaak van alle kanten onder druk te staan."

Er zit Goetzee ook wat dwars. "Dat we elkaar intern bij de eerste beste grote tegenwind zijn kwijtgeraakt. Daarvoor hebben we vanuit het beleidsplan juist veel goede dingen bereikt. Eigenlijk hadden we iedereen nog één keer bij elkaar moeten zien te krijgen om gezamenlijk te proberen deze storm te doorstaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen