Al Ain ten koste van River Plate naar finale WK clubs

18 december 2018, 20:31   Bijgewerkt: 18 december 2018, 21:25

Al Ain heeft zich verrassend geplaatst voor de finale van het WK voor clubteams. In de halve eindstrijd rekende de club uit de Verenigde Arabische Emiraten af met Copa Libertadores-winnaar River Plate. Na de reguliere speeltijd en de verlenging stond het 2-2, waardoor de strafschoppenserie een winnaar moest aanwijzen. Al Ain nam de penalty's beter.

De Argentijnse club was de favoriet om zich te plaatsen voor de eindstrijd in de Verenigde Arabische Emiraten. Het was echter Al Ain dat vroeg in de wedstrijd de leiding nam. Marcus Berg, oud-speler van FC Groningen en PSV, opende met een kopbal de score. Lang kon de Aziatische club niet genieten van de 1-0, want River Plate boog door twee snelle goals van Rafael Borré al snel de achterstand om in een voorsprong.

Via Caio werd het na rust weer gelijk, waarna River Plate verzuimde om via een strafschop wederom de leiding te nemen. In de reguliere speeltijd én de verlenging werd niet meer gescoord, dus moest een penaltyserie uitsluitsel bieden. Al Ain nam de strafschoppen beter en meldt zich in de finale van het WK voor clubteams. Daarin zal Real Madrid of het Japanse Kashima Antlers de tegenstander zijn. De tweede halve finale wordt woensdag gespeeld.

Espérance vijfde

Eerder op de dinsdag won Espérance de Tunis de strijd om de vijfde plaats op het WK voor clubteams. De wedstrijd tegen Deportivo Guadalajara eindigde na reguliere speeltijd en verlenging in 1-1, waardoor de beslissing eveneens pas in de strafschoppenserie viel. De Noord-Afrikanen namen de penalty's net wat beter dan de club uit Mexico.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!