FC Twente rekent af met RKC Waalwijk en bekert verder

18 december 2018, 22:36

FC Twente heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Een rake kopbal van Xandro Schenk en een late treffer van Jari Oosterwijk zorgden voor een 2-0 overwinning voor de club uit Enschede. RKC was qua veldspel misschien wel de betere, maar wist nauwelijks kansen te creëren. Na Willem II is Twente de tweede club die zich plaatst voor de laatste acht van het bekertoernooi.

FC Twente startte fel aan de wedstrijd tegen RKC. Tom Boere besloot het al snel van aftstand te proberen, maar zag zijn harde schot gekeerd worden door RKC-doelman Etienne Vaessen. Het eerste gevaar van RKC kwam van voormalig FC Twente-speler Dylan Seys. Hij dribbelde knap door de defensie van de Enschedese club, maar hij raakte de bal volledig verkeerd.

De club uit Enschede probeerde vroeg druk te zetten op de verdediging van RKC, maar de ploeg uit Waalwijk hield simpel stand. Een makkelijk gegeven vrije trap brak de wedstrijd open. Aitor Cantalapiedra draaide de bal knap voor het doel, waar Schenk volledig vrij raak kopte. Een minuut later leek FC Twente snel op 2-0 te komen. Wederom werd een vrije trap binnengekopt, ditmaal door Peet Bijen, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Na de rust schoot FC Twente uit de startblokken. Een geweldige steekpass van Javier Espinosa zorgde ervoor dat Boere vrij op het doel van Vaessen kon schieten, maar de inzet van de spits werd gestopt door de snel uitkomende RKC-keeper.

FC Twente liet het intiatief aan RKC en besloot naarmate de tweede helft vorderde in te zakken. Dit tot ongenoegen van het publiek in Enschede, dat meer en meer begon te morren. De uitploeg werd echter niet gevaarlijk en het was FC Twente dat er een aantal keer gevaarlijk uit kwam in de counter. Oosterwijk kon na goed doorkoppen van Boere richting het doel van RKC, kreeg de bal bij Cantalapiedra, maar zijn wilde schot vloog naast.

RKC kreeg via Seys dé kans om op gelijke hoogte te komen met FC Twente, maar de aanvaller maaide knullig langs de bal. In een poging deze weer te veroveren vloog hij er hard in bij Tim Hölscher, die daarbij geblesseerd raakte. Een overtreding die, mocht er VAR aanwezig zijn geweest in Enschede, best met een rode kaart bestraft had kunnen worden.

In de blessuretijd van de wedstrijd besliste Oosterwijk de wedstrijd in het voordeel van FC Twente. Hij passeerde Vaessen, die ver uit zijn doel kwam, en schoot de bal vanuit een moeilijke hoek knap in het lege RKC-doel.

Opstellingen en beoordelingen*?

FC Twente: Joël Drommel 6,5; Ricardinho 6, Xandro Schenk 7, Peet Bijen 6,5, Nacho 5,5; Wout Brama 6,5, Matthew Smith 5,5 (Tim Hölscher 6 / Jelle van der Heyden -), Javier Espinosa 7; Aitor Cantalapiedra 7,5, Tom Boere 5,5 (Dylan George -), Jari Oosterwijk 6,5

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen 6,5; Paul Quasten 6,5, Ingo van Weert 6, Jan Lammers 6, Jurien Gaari 6; Anas Tahiri 6,5, Daan Rienstra 5,5, Hans Mulder 6 (Melle Meulensteen 6,5); Emil Hansson 6,5, Kevin Vermeulen 5,5 (Ezra Walian 6), Dylan Seys 5 (Jari Koenraat -)

Man of the Match: Aitor Cantalapiedra?

*spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen