Ongeslagen reeks Dortmund kent verrassend einde

18 december 2018, 22:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Borussia Dortmund heeft dinsdagavond een verrassende misstap begaan in de Bundesliga. Op bezoek bij degradatiekandidaat Fortuna Düsseldorf ging de Duitse koploper in de midweekse speelronde met 2-1 onderuit. Daarmee eindigt de ongeslagen reeks in competitieverband van het team van trainer Lucien Favre. Concurrent Borussia Mönchengladbach won wél en nadert Dortmund tot zes punten. Wolfsburg zegevierde mede dankzij een doelpunt van Wout Weghorst tegen Stuttgart.

Fortuna Düsseldorf - Borussia Dortmund (2-1)

Borussia Dortmund zal niet als ongeslagen Herbstmeister de winterstop ingaan. Op bezoek bij Fortuna Düsseldorf is de Bundesliga-koploper tegen een onverwachte nederlaag aangelopen. Dortmund speelde ondermaats en kwam halverwege de eerste helft op achterstand door een doelpunt van Dodi Lukebakio. Na rust vergrootte Jean Zimmer de zorgen van de koploper door de score te verdubbelen. Paco Alcácer zorgde tien minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer, maar de gelijkmaker volgde niet.

Borussia Mönchengladbach - FC Nürnberg (2-0)

In Mönchengladbach eiste Thorgan Hazard een hoofdrol op. De Belg opende in de tweede helft de score, maar had eigenlijk voor rust al 1-0 moeten maken. Vanaf elf meter schoot Hazard - met een mislukte panenka - echter mis. Het deerde de nummer twee van de Bundesliga uiteindelijk niet, want Nürnberg werd alsnog verslagen. Alassane Pléa besliste vlak voor tijd de wedstrijd door de 2-0 te maken. Bij de bezoekers deed Virgil Misidjan, ook wel bekend als Vura, 73 minuten mee.

VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart (2-0)

Hij stond een maand droog, maar tegen Stuttgart was het weer eens raak voor Weghorst. De spits van Wolfsburg profiteerde vlak voor rust van een fout in de verdediging van de bezoekers en schoot de 2-0 tegen de touwen. Josuha Guilavogui had twintig minuten daarvoor de ban gebroken. In de tweede helft werd niet meer gescoord, waardoor Weghorst en zijn teamgenoten opschuiven naar de zesde plaats in de Bundesliga.

Overige uitslag:

Hertha BSC - Augsburg 2-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen