Van Gaal looft Ten Hag en acht Ajax niet kansloos tegen Real

19 december 2018, 07:52

Louis van Gaal is onder de indruk van het huidige Ajax. De voormalig oefenmeester van de Amsterdammers denkt dan ook niet dat de ploeg van Erik ten Hag kansloos is tegen Real Madrid in de achtste finale van de Champions League. Ook is hij onder de indruk van Ten Hag, die in zijn ogen verder is dan Peter Bosz. "Bosz wilde altijd alleen volgens zijn eigen plan spelen. Ten Hag kijkt ook naar de tegenstander en past zich daaraan aan."

Dat vertelt Van Gaal tegenover De Telegraaf over de trainer van Ajax. "Nu is het zaak dat hij bij Ajax ook een plan C ontwikkelt, dat hij zijn spelers bij 2-1 voorsprong tegen Bayern minder risico laat nemen", vindt hij. Dan maakt Ajax zeker een kans tegen Real Madrid, vermoedt Van Gaal. "Real heeft fantastische spelers, maar ik denk nooit dat deze trainer ze als een team kan laten voetballen. Ze spelen 4-3-3 en hebben allemaal aanvallend ingestelde middenvelders, allemaal Frenkie de Jongs eigenlijk. Dat wreekt zich, want je kunt niet altijd maar risico's nemen op het middenveld."

Toen Van Gaal de Champions League won met de Amsterdammers, werd er ook gewonnen van Real Madrid. "Maar daar moet je het huidige Ajax niet mee vergelijken. Je moet Ajax vergelijken met het team uit mijn eerste seizoen, toen we tegen Torino speelden en de UEFA Cup wonnen. Tijdens die wedstrijd met Real was het proces al drie jaar aan de gang. Ten Hag is hier pas een klein jaar", aldus Van Gaal.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen