'Spelers Odin '59 hebben ingezet op eigen bekerduels'

19 december 2018, 09:40

Het lijkt erop dat de spelers van Odin '59 hebben ingezet op hun eigen bekerwedstrijden: uit onderzoek van de NOS zou naar voren zijn gekomen dat ze geld hebben gezet op het feit dat ze zouden winnen van FC Lisse en daarna ook FC Emmen. Als het klopt, heeft het de amateurclub niet alleen een mooi voetbalsprookje opgeleverd, maar ook een hoop geld. Maar het is wel tegen de regels van de KNVB.

Uit videobeelden na de overwinning op FC Emmen zou blijken dat diverse spelers en stafleden hebben ingezet op de wedstrijd. Alle spelers ontkennen voor de camera's van de NOS echter elke betrokkenheid. Odin '59 laat weten het te gaan uitzoeken, al lijkt de hoofdcoach wél op de hoogte. "Ik weet niet of ik dat mag zeggen. Ik was zo stom om het niet te doen, volgens mij was de quotering best wel goed", glimlachte trainer Richard Plug, die denkt dat het vooral met de quotering had te maken en niet zozeer met het feit dat ze dachten van FC Emmen te gaan winnen.

De KNVB heeft nog geen onderzoek ingesteld, maar mogelijk komt dat er nog wel. Gokken op eigen wedstrijden, of wedstrijden van het toernooi waaraan je club meedoet, is namelijk verboden. 'Indien er aanwijzingen bestaan dat is gehandeld in strijd met dit reglementaire verbod, zal dat worden onderzocht door in eerste instantie onze integriteitseenheid. Indien daartoe aanleiding bestaat, kan de aanklager tuchtrechtelijke vervolging instellen. Op dit moment hebben wij geen formele melding ontvangen over spelers die op hun eigen wedstrijd hebben gegokt', aldus de voetbalbond in een schriftelijke reactie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen