Clubicoon Solskjaer maakt seizoen af bij Man United

19 december 2018, 10:29   Bijgewerkt: 3 januari 2019, 17:36

Daags na het ontslag van José Mourinho heeft Manchester United aangekondigd wie hem gaat opvolgen. De club meldt via de officiële kanalen dat Ole Gunnar Solskjaer is aangesteld als nieuwe trainer. De Noor zal tot aan het einde van dit seizoen de trainer van United zijn. De voormalig aanvaller speelde tussen 1996 en 2007 voor de club en koestert een goede band met de fans.

Solskjaer scoorde 126 goals in 366 wedstrijden voor Manchester United. In 2007 stopte hij als profvoetballer, om vervolgens trainer te worden van het belofteteam van de Engelse topclub. In 2010 keerde hij terug naar eigen land om daar Molde FK onder zijn hoede te nemen. In 2014 stond hij even aan het roer bij Cardiff City, maar dat werd geen succes. Met die ploeg degradeerde hij uit de Premier League. Vervolgens werkte hij nog bij FK Clausenengen en wederom Molde.

Een erg imposante trainersloopbaan heeft Solskjaer dus niet, maar toch geeft United hem het vertrouwen. Tot aan het einde van het seizoen zal hij de honneurs waarnemen, meldt de club. Mike Phelan, Michael Carrick en Kieran McKenna gaan als zijn assistenten aan het werk. "Manchester United zit in mijn hart en het is geweldig om deze rol te bekleden", reageert de opvolger van José Mourinho. "Ik heb veel zin om met deze talentvolle groep te werken", aldus de 45-jarige Noor.

Voorzitter Ed Woodward heeft er alle vertrouwen in dat Solskjaer goed werk zal afleveren op Old Trafford, waar de amusementswaarde onder Mourinho tot het nulpunt was gedaald. "Ole is een clubicoon met veel ervaring als speler en als trainer. We zijn heel blij dat hij terug is bij ons. We hebben er alle vertrouwen in dat hij de ploeg door de tweede seizoenshelft heen kan loodsen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen