PEC-voorzitter: "Je ziet dat spel aan het verslechteren is"

19 december 2018, 11:30

Volgens PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser kon de Eredivisie-laagvlieger niets anders doen dan trainer John van 't Schip ontslaan. De preses stelt dat het spel van de ploeg slechter en slechter werd en dat er iets moest gebeuren.

"Je ziet dat de selectie uit elkaar aan het vallen is. De laatste twee wedstrijden waren daarin cruciaal", doelt Visser in gesprek met RTV Oost op de duels met NAC Breda (0-0) en AZ (5-0). "We vonden de laatste vijf wedstrijden redelijk cruciaal om de mind om te maken. Dat gold van beide kanten. Maar als je dan ziet hoe de ploeg gisteren uit elkaar viel. Je ziet dat het spel aan het verslechteren is, en daarmee zie je ook het team ten onder gaan", zegt Visser, die liever in de winterstop de situatie had bekeken. "Dat is ook altijd de bedoeling geweest, rustig om de tafel zitten. Maar het gaat zo niet verder."

Het 5-0 verlies tegen AZ in de beker heeft er behoorlijk ingehakt bij PEC. "Je ziet dat de selectie uit elkaar aan het vallen is. Uiteindelijk gaat het om de beleving, en als die te mat wordt, krijg je dit soort nederlagen", zegt Visser, die beseft dat Van 't Schip niet de enige is die zaken kan worden verweten. "Maar iedereen moet na dit echec met John wel bij zichzelf te rade gaan, ook ik. We hebben in de volle overtuiging John van t Schip aangesteld, maar het is geen geslaagde missie geweest."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen