Fortuna Sittard dik verdiend naar kwartfinale KNVB Beker

19 december 2018, 21:39

Fortuna Sittard heeft ten koste van SC Cambuur de kwartfinale van de KNVB Beker bereikt. De Limburgers waren woensdagavond in een weinig spectaculaire wedstrijd te sterk voor de bezoekers uit Leeuwarden, die niet bij machte waren Fortuna aan het wankelen te brengen: 2-1.

De gastheren pakten vanaf het begin het initiatief, het timide Cambuur kon voorin maar moeilijk een vuist maken. Nota bene Leeuwarder Mark Diemers kreeg een enorme kans om Fortuna op voorsprong te zetten. De thuisploeg kwam er snel uit, maar in vrije positie mikte Diemers naast het doel. In de negentiende minuut was het alsnog raak voor de Eredivisionist. Lisandro haalde van een meter of twintig hard uit en gaf doelman Xavier Mous het nakijken.

Het duurde een tijd voordat Fortuna het duel besliste. De thuisploeg vergat door te drukken. Daarom bleef Cambuur lang uitzicht houden op een resultaat, al bleven de kansen schaars. Robin Maulun zorgde in de 78ste minuut pas voor het eerste schot op doel van Cambuur. De beslissing viel twee minuten later, met een rake kopbal van Lazaros Lamprou. Al was de slotfase nog hectisch met een rode kaart voor Fortuna-doelman Aykut Özer.

De keeper trapte na op Karim Rossi, die zelf ontsnapte met geel. De spits van Cambuur ging hard door op Özer. Diezelfde Rossi maakte de blessuretijd spannend met de aansluitingstreffer. Hij kreeg eindelijk eens een goede voorzet van zijkant en kopte raak, maar Fortuna raakte niet meer in de problemen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!