Bayern profiteert optimaal van nederlaag Dortmund

19 december 2018, 22:36   Bijgewerkt: 19 december 2018, 22:54

Bayern München heeft optimaal geprofiteerd van de verrassende nederlaag die Borusia Dortmund dinsdag leed tegen Fortuna Düsseldorf. De regerend landskampioen boekte woensdagavond een benauwde zege op RB Leipzig: 2-1. Het verschil tussen Bayern en Dortmund bedraagt nu nog zes punten.

Bayern München - RB Leipzig 1-0

Bayern München en RB Leipzig zorgden in de eerste 45 minuten voor weinig spektakel, al waren beide ploegen elk dichtbij de openingstreffer. Robert Lewandowski raakte vrij voor doelman Peter Gulacsi de binnenkant van de paal, aan de andere kant raakte Dayot Upamecano de lat. Verder weigerden zowel Bayern als Leipzig risico's te nemen en kwam dat de amusementswaarde niet ten goede. De tweede helft liet weinig beterschap zien, waarin Leipzig maar moeilijk op de helft van Bayern kwam te spelen. De Allianz Arena veerde op bij een grote kans van Joshua Kimmich in de 79ste minuut, maar met een geweldige reflex voorkwam Gulacsi een treffer. Vier minuten later moest de keeper alsnog buigen en haalde Bayern opgelucht adem. Gulasci keerde een schot van Renato Sanches, maar was het in herkansing alsnog raak voor Franck Ribery. In blessuretijd eindigden Bayern en Leipzig nog met tien man, omdat Sanches en Stefan Ilsanker een rode kaart kregen. Gevolgen voor de uitslag had dat niet.

Werder Bremen - Hoffenheim 1-1

Davy Klaassen viel afgelopen weekend tegen Borussia Dortmund geblesseerd uit, maar was tegen Hoffenheim alweer inzetbaar. Ruim een uur speelde hij mee, maar de oud-Ajacied kon zijn stempel niet drukken. Bij zijn wissel was de eindstand door doelpunten van Leonardo Bittencourt en Theodor Gebre Selassie al bereikt. Klaassens vervanger én oud-Vitessenaar Milot Rashica had in de slotminuten een enorme kans, maar legde af in plaats van zelf af te drukken.