'PEC Zwolle ziet in Stam de ideale opvolger Van 't Schip'

20 december 2018, 07:34   Bijgewerkt: 20 december 2018, 12:05

PEC Zwolle zet vol in op de komst van Jaap Stam. De bij Reading ontslagen hoofdcoach is volgens de Overijsselse club een 'interessante kandidaat', toch heeft het er alle schijn van dat hij meer is dan dat. Met zijn ervaring in Engeland en aansprekende naam kunnen ze de voormalig profvoetballer maar al te goed gebruiken in het MAC³PARK stadion.

Dat schrijft De Telegraaf althans, als ook De Stentor. Los van de naam die hij als trainer maakte door met Reading bijna te promoveren, denkt de krant ook dat Stam een belangrijke rol kan spelen bij de ontwikkeling van het plan 'Wat goed is, moet beter', waarin de club met een impuls van enkele miljoenen een volgende stap wil maken in de ontwikkeling. Van de vijf miljoen die moet worden opgehaald door regionale sponsoren, is inmiddels 3,5 binnen. Stam zou bij dat laatste deel een belangrijke rol kunnen vervullen.

Voetbal International komt tot een soortgelijke optelsom. Tegenover dat medium vertelt Adriaan Visser dat hij ook weet wat er speelt met Stam. "Ik volg ook RTV Oost. Daar heb ik onlangs ook een interview met Jaap gehoord. Natuurlijk is dat een potentieel interessante trainer voor ons. Laten we wel wezen, hij kent de club en heeft ervaring opgedaan in Engeland", aldus de voorzitter van PEC Zwolle.

3 januari 

PEC Zwolle hoopt in elk geval op 3 januari 2019 een nieuwe trainer te presenteren. Woensdagochtend werd John van 't Schip, ondanks eerdere afspraken om pas in de winterstop te gaan evalueren, ontslagen als hoofdcoach en tot die tijd neemt Gert Peter de Gunst het trainersstokje over. De assistent-coach is echter niet in beeld om als hoofdcoach te fungeren.

Lees ook: PEC Zwolle besluit rampjaar 2018 met ontslag voor Van 't Schip

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen