Ten Hag ontevreden over spel en looft invalbeurt van Onana

20 december 2018, 07:46

Erik ten Hag was zeker niet tevreden met de wijze waarop Ajax zich woensdagavond heeft gepresenteerd in het bekertoernooi. Met een ploeg waarin enkele andere namen stonden dan anders hadden de Amsterdammers strafschoppen nodig tegen eerstedivisionist Roda JC. Andre Onana groeide uit tot de held van de avond. "Andre is een imposant figuur met een bepaalde reputatie bij strafschoppen, dus als je die mogelijkheid hebt, moet je hem benutten."

Dat zei de coach over het inbrengen van de keeper tegenover FOX Sports, die vlak voor het laatste fluitsignaal Kostas Lamprou kwam vervangen. "Ik wist niet dat ik erin zou komen. Ten Hag riep: 'Andre, warming-up'. En hij is de baas", aldus Onana, die enigszins verbaasd was. "Want Kostas is een goede keeper."

Dat Ajax strafschoppen nodig had om de volgende ronde te halen, was tegen het zere been van Ten Hag. "Het was een matige vertoning en daar moeten we kritisch op zijn", vond de coach, die wél tevreden was met het behaalde resultaat. "Want we zitten in de volgende ronde. Je bent altijd teleurgesteld als je zo speelt, maar het gaat erom dat je in die koker komt."

Dat lukte, met vallen en opstaan. Met name het baltempo en de creativiteit vond Ten Hag onvoldonde bij Ajax. "De laatste weken deden we het aanvallend goed tegen compacte tegenstanders, maar nu niet", zag hij. "En dat is niet goed genoeg tegen een ploeg uit de Eerste Divisie – die trouwens de complimenten verdient."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen