Geen uitsupporters van Groningen mee naar Fortuna

20 december 2018, 17:33

De laatste wedstrijd van dit kalenderjaar gaat aan de neus van de fans van FC Groningen voorbij. De supporters van de club die zaterdag wilden afreizen naar het uitduel met Fortuna Sittard, hebben te horen gekregen dat ze niet welkom zijn bij de Limburgse club. Dat meldt Groningen via de officiële kanalen.

Dat besluit is genomen door de burgemeester van Sittard-Geleen en heeft te maken met veiligheidsredenen. FC Groningen laat weten het besluit te betreuren, maar ook te respecteren. Animo voor de verre uitwedstrijd was er voldoende bij fans van Groningen, aangezien 400 fans een kaartje hadden gekocht. Zij krijgen hun geld terug.

"De burgemeester van Sittard-Geleen heeft zijn eigen verantwoordelijkheden en die kunnen wij alleen maar respecteren," zegt algemeen directeur Hans Nijland in een reactie. "Hoe vervelend en rigoureus dit besluit ook is, wij onderschrijven het. Het is een nederlaag voor het voetbal en alle goedwillende supporters, maar de veiligheid van mensen staat te allen tijde voorop."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen