Verbeek vindt PSV dit seizoen wel leuk om naar te kijken

21 december 2018, 12:49

Gertjan Verbeek baar de vorig seizoen opzien door als trainer van FC Twente na het verlies bij PSV te zeggen dat de topclub 'schijtbakkenvoetbal' speelde. De coach bedoelde daarmee dat PSV in zijn ogen niet wilde doordrukken bij een kleine voorsprong. Dat is volgens Verbeek dit seizoen wel het geval.

In januari verloor Verbeek met 0-2 van PSV, waarna hij de term schijtbakkenvoetbal introduceerde. "Misschien klonk het wat hard, maar ik vond het gewoon een topclub onwaardig dat ze een 0-1 voorsprong gingen verdedigen. Dat deden ze in veel meer wedstrijden", zegt de 56-jarige trainer tegen het Eindhovens Dagblad. "Dat PSV probeerde na een goal amper nog om verder te gaan."

"Niks tegen Phillip Cocu hoor, het is echt knap wat hij heeft gepresteerd. Maar het voetbal sprak mij vaak niet aan", zegt de momenteel werkloze coach, die ziet dat er veel is veranderd bij PSV. "Dit jaar zie ik een heel ander PSV. Een ploeg die mij boeit en trainer Mark van Bommel verdient wat mij betreft een compliment. Dit team gaat na een 2-0 nog op zoek naar de 3-0, de 4-0 en als het kan nog meer. Daarvoor is voetbal bedoeld en ga je als supporter naar het stadion."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen