Ten Hag: "Al voorspeld dat Utrecht vierde club van Nederland is"

21 december 2018, 14:06

Erik ten Hag is op zijn hoede voor FC Utrecht, dat zondag Ajax ontvangt in De Galgenwaard. Als oud-trainer van de Domstedelingen weet hij als geen ander hoe de wedstrijd leeft in de Domstad. "Een geweldig affiche om naar uit te kijken. We kunnen onze borst natmaken, maar andersom geldt dat ook", zegt Ten Hag.

"Utrecht is maar 25 kilometer verderop. Dan is er rivaliteit", aldus Ten Hag in gesprek met Ajax TV. "Ze zijn er al wekenlang mee bezig. We moeten ons daarop voorbereiden en zorgen dat we ons eigen spel vinden. Voor ons een mooie uitdaging, omdat Utrecht een goede ploeg is."

Ten Hag schaart Utrecht bij de top-vier van Nederland. "Advocaat verricht daar geweldig goed werk. Ze spelen goed en leuk voetbal. Aan het begin van dit seizoen had ik al voorspeld dat Utrecht op dit moment de vierde club van Nederland is. De selectie kan zich meten met de top als ze een goede dag hebben. Wij moeten zorgen dat ze die niet hebben."

Ajax kan beschikken over een fitte selectie. "Het is toch een zwaar half jaar geweest met een grote en fysieke belasting. We stralen nog steeds frisheid uit. Dat hebben we laten zien tegen Bayern München en De Graafschap. Dat zal zeker zondag weer gevraagd worden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen