Lukkien geniet: "Er komt een soort van extra schwung in"

21 december 2018, 17:25

Weinig mensen hadden FC Emmen een kans gegeven in de Eredivisie, maar één wedstrijd voor de winterstop kan worden gezegd dat de club het uitstekend doet. Met zeventien punten bezet het team van Dick Lukkien de twaalfde plaats. Een resultaat tegen Willem II zou de kroon op het werk zijn.

Vorige week won Emmen met 1-2 bij FC Groningen en dat heeft uiteraard voor een flinke boost gezorgd. "Het goede gevoel van zondag is er nog, dat nemen we absoluut mee. Dat heb ik deze week op de trainingen ook gemerkt. De spirit is goed", zegt Lukkien op de website van Emmen. "We hebben heel veel voorzetten goed verdedigd. Dat was wel eens een kritiekpuntje van mij. Dat hebben we tegen Groningen echt goed gedaan, behalve bij de tegentreffer", zegt de coach. "Er komt een soort van extra schwung in, door zo'n late driepunter. En nu is iedereen gretig om met een écht goed gevoel de winter in te gaan."

Nicklas Pedersen werd met twee goals de matchwinner bij Emmen. Toch zit hij zondag waarschijnlijk op de bank. "Mensen waarderen hem nu omdat hij twee goals heeft gemaakt. Dat doen we allemaal. Maar hij heeft in de wedstrijden die hij daarvoor heeft gespeeld ook prima gevoetbald. Als je soms zijn aannames ziet, dat is pure klasse", zegt Lukkien, die de niet fitte Alexander Bannink niet kan inzetten tegen Willem II.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen